Portræt af Have- og parkingeniørstuderende Marie Krøgh Westh – Københavns Universitet

Hopi > Virksomhedspraktik > Portræt af Marie Krøgh...

Plantekummer skal skabe liv i gaderne

Portræt: Som en del af områdefornyelsen i fuglekvarteret i Københavns Nordvestkvarter har Marie Krøgh Westh i sin anden praktik været med til at udvikle projektet Grønne oaser.

Marie Krøgh WesthI områdefornyelsen i Fuglekvarteret har der været efterspørgsel på mødesteder, der kunne skabe mere liv og tryghed, og som kunne gøre kvarteret grønnere. Da en stor del af området er private fællesveje, er det dog vigtigt, at beboerne understøtter projektets ideer og strategier. Derfor har der i projekt Grønne oaser været stort fokus på tilgængelighed, pris og simplicitet.  

Projektet går ud på, at beboerforeningerne i området kan tilkøbe forskellige beplantningspakker. Hver pakke består af en bænk og en plantekumme – begge dele i beton, så der er et minimum af vedligehold og slitage. Beboerne vælger ud fra et katalog, hvilke plantepakker de ønsker i kummerne, og som en del af hele pakken bliver det etableret.

Den fremtidige pleje af planterne skal foreningerne dog selv stå for. Derfor har det været vigtigt at finde planter, der var hårdføre og enkle at pleje. Her har det plantekendskab, som Marie Krøgh Westh har fået fra sin have- og parkingeniøruddannelse, ifølge hende selv ”været guld værd”. Hun har sammensat forskellige plantesamfund, der spiller godt sammen og er lette at passe.

Som en del af kataloget har hun desuden lavet en række indstik med billeder, informationer om planterne og vejledning til pasning. Indstikkene skal være en hjælp til dem, der gerne vil vide mere, men skal også inspirere beboerne til, hvordan der kan blive endnu grønnere på en nem måde.