IGN´s Fælleshus præmieret – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IGN > Om instituttet > Bygninger > IGN´s Fælleshus præmieret

IGN´s Fælleshus præmieret

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning bor blandt andet på Rolighedsvej 23 på Frederiksberg. Her blev der i 2010 bygget et hus til instituttet med træ, glas og mursten som de centrale elementer. 

Bygningen set fra nord

I december 2011 blev bygningen præmieret af Frederiksberg kommune. Det skete som led i kommunens årlige præmiering af gode og smukke bygninger. Bedømmelseskomiteen fandt, ”at Skov & Landskab er et overordentligt vellykket hus, et gedigent og forbilledligt stykke arkitektonisk håndværk både i helhed, detalje og landskabsbearbejdning." Læs hele kommunens motivering her.

Bygningen er forbundet med IGN's gamle bygning fra 1859 via en glasgang i 1. sals højde. Bygningen huser godt 120 ansatte og indeholder bl.a. et stort auditorium, en række studenterfaciliteter, moderne laboratorier og en hall i bygningens fulde højde på fire etager. Der er benyttet flere forskellige træarter i den energivenlige bygning, og i hallen skaber slyngplanter op ad et espalier et grønt islæt hele vejen op til det glastag, der bringer dagslys, frisk luft og bedre miljø ind til brugerne af bygningen.

Huset er tegnet af Rørbæk og Møller Arkitekter Aps, og udearealerne er udformet af landskabsarkitektfirmaet Schønherr A/S. Marianne Grønnov har stået for den kunstneriske udsmykning, der også binder inde og ude sammen. Villum Fonden har finansieret cirka en tredjedel af bygningens pris. Bygherre er Universitets- og Bygningsstyrelsen.

Læs mere om arkitektur, udearealer, kunst og møbler i hæftet IGN’s Fælleshus på Frederiksberg (pdf). Se også artiklen Nyt hus med træ til Skov & Landskab (pdf) fra Tidsskriftet Skoven, der især handler om de mange spændende måder at bruge træ på.

Den præmierede bygning set fra syd