Sektion for Geografi – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IGN > Om instituttet > Organisation > Sektioner > Geografi

Sektion for Geografi

I Sektion for Geografi forsker og underviser vi inden for en lang række af geografiens fagområder. Det gælder bl.a. byplanlægning, migration og fattigdom i udviklingslande, kystsikring, klima- og landskabsanalyser samt geomorfologi.

GeografiSektion for Geografi arbejder inden for de geografiske fagdicipliner: Naturgeografi, Miljøgeografi, Samfundsgeografi og Geoinformatik.

Vi forsker og underviser bl.a. i byplanlægning og regional udvikling, migration og fattigdom i udviklingslande, kystsikring, geomorfologi samt klima- og landskabsanalyser. Herudover arbejder vi med jordbundskortlægning og forvaltning af naturressourcer samt IT-værktøjer til at behandle og analysere store mængder af rumlige data.

Forskning

Sektionens forskning har både et naturvidenskabeligt og et samfundsvidenskabeligt perspektiv. Vi er organiseret i en række forskergrupper. Læs mere om vores forskning.

Undervisning

Vi har ansvaret for uddannelsen i geografi og geoinformatik på Københavns Universitet. Læs mere om bacheloruddannelsen i geografi og geoinformatik samt kandidatuddannelsen i geografi og geoinformatik.

Formidling

Vi er engageret i flere former for formidling af vores forskning. Det gælder f.eks. til undervisere i Geografi og Naturgeografi på primært gymnasieniveau. Vi tilbyder klasse- og undervisningsforløb inden for nogle interessante emner. Læs mere om undervisning til gymnasieelever.