Bytræseminar 2019

Kom til Bytræseminar 2019 og bliv opdateret med nyeste viden om bytræer fra forskning og praksis

Tid og sted

Tid:
14. november 2019 09.00 - 16.00

Sted: 
Københavns Universitet Auditorium A2-81.01
Thorvaldsensvej 40
1871 Frederiksberg C

Program

Seminaret starter med kaffe og registrering kl 8.30, det faglige program starter kl 9.00 og slutter kl. 16.00. Der serveres kaffe med tilbehør i kaffepauserne samt en sandwich, vand og sodavand i frokostpausen.

Formiddagsprogram:

  • Egeprocessionsspinderen er på vej. Hør om konsekvenser for træer og mennesker, og hvad det betyder for os, der arbejder med træer. Hans Peter Ravn og Christopher Chambers . Oplægget holdes delvist på engelsk.
  • Nye bytræarter til danske forhold. Der er efterhånden brugbar viden om mange mindre anvendte arter. På baggrund af erfaringer fra hele landet præsenterer Svend Andersen lovende kandidater.
  • Omplantning af store træer. Det kan skære i hjertet at skulle fjerne et eller flere veletablerede træer, når de står i vejen. Omplantning kan være et alternativ, men er ikke uden risiko. Hør den skandinaviske ekspert på området, Örjan Stål, berette om muligheder og begrænsninger.
  • Europas alléer – historie, betydning og perspektiver. Katharina Dujesiefken er bogaktuel med et værk om de store alléer i Europa og giver et inspirerende overblik over hvad alléer kan. Oplægget holdes på engelsk.

Eftermiddagsprogram:

  • Uddeling af bytræsprisen. Dansk Træplejeforening kårer årets vinder af bytræprisen.
  • Træplantninger med kendisfaktor: Frederiksberg Allé og Krinsen på Kongens Nytorv. Hør om to prominente projekter, som rummer mange spændende aspekter fra skoling af specialformede træer i planteskolen, projektering, anlæg og driften efter plantning. Karsten Klintø og Lars Christensen giver et indblik i to helt særegne projekter.
  • Grenvedhæftning og tveger - ny viden om biologi og stabilitet. Duncan Slater har forsket i gren- og stammeanatomi i mange år og bringer den nyeste viden til Danmark. Hør om tveger, grenvedhæftning og hvordan et stabilt bytræ bør se ud. Oplægget holdes på engelsk.
  • Beskyttelse og bevaring af træer ved byggeri. Byggeri tæt på træer er sjældent godt nyt. Ofte lider rødder, stamme eller krone overlast. Vi kender alle dårlige eksempler, men hvordan kan vi arbejde konstruktivt med problematikken? Hør Iben Thomsen og Christian Nørgaard Nielsen om mulighederne i et byggeprojekts forskellige faser.
  • Nyt fra forskning og praksis. Korte oplæg om ny forskning og erfaringer fra praksis. I år bl. a. om bytræsubstraters udvikling over tid samt om mikrohabitater på stammetorsoer kontra liggende ved.

Pris og tilmelding

Pris: 2.500 kr. ekskl. moms (1.800 kr. for abonnenter Videntjenesten og medlemmer af Dansk Træplejeforening).
Tilmeld dig her

Kontakt

Faglige spørgsmål?

Har du spørgsmål eller input til det faglige indhold af Bytræseminaret, er du velkommen til at kontakte Oliver Bühler på olb@ign.ku.dk

Praktiske spørgsmål?

Har du praktiske spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores Konferenceservice på ign-arrangementer@ign.ku.dk

Bytræseminaret arrangeres i samarbejde med Dansk Træplejeforening, og præsenterer det nyeste fra forskning og praksis.