Kirkegårdskonferencen 2021
Deltag hjemmefra, når vi sender konferencen live den 23. marts.
Et godt sted at være
Kirkegårdskonferencen 2021 sætter fokus på kirkegårdens kvaliteter – som et sted for alle, som mindested, som rum for traditioner og som en vigtig del af små og store lokalsamfund. Samtidig kan du blive klogere på håndteringen af træer, få et overblik over kirkegårdenes økonomiske forudsætninger og høre erfaringer om samarbejde mellem små kirkegårde.
Tirsdag den 23. marts 2021 kl. 9.00-14.30 sender vi live fra Hotel Nyborg Strand, hvor alle oplægsholdere er samlet. Du kan følge konferencen på pc hjemme fra din egen kirkegård. Gør det gerne i en lille gruppe med dine kollegaer, sådan at I kan tage en snak om oplæggene undervejs og måske spise fælles frokost. Alt skal selvfølgelig foregå efter de aktuelle regler ift. Covid-19.
Se det samlede program som pdf
Hør disse oplæg:
DEL I: KIRKEGÅRDEN SET I FUGLEPERSPEKTIV
Landsbykirkernes særlige rolle og fremtid
LAND Middelalderkirkerne og deres kirkegårde har en helt særlig betydning i lokalsamfundet, og et aktuelt projekt ser på, hvordan de kan bevares og udvikles.
Maj Dalsgaard, arkitekt og ph.d.-studerende, Arkitektskolen Aarhus
Et fristed i byen under nedlukningen
BY Under Covid-19-nedlukningen brugte mange mennesker kirkegårdene som fristed, viser en undersøgelse af byens grønne områder, der også give et fingerpeg om de værdier, de besøgende værdsætter.
Søren Præstholm, geograf, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Træerne viser vej
KENDETEGN Store gamle træer kendetegner mange kirkegårde, men de holder ikke evigt, så det er vigtigt at få nye træer godt i gang. En gennemtænkt placering og korrekt beskæring er en god start.
Svend Andersen, træ- og planterådgiver, Plantefokus
DEL II: DET DAGLIGE ARBEJDE
Samarbejde styrker de mindre kirkegårde
ORGANISERING Erfaringer med ligeværdige samarbejder, hvor man samler kræfterne.
Jacob Lysemose, provstikonsulent i seks syd- og sønderjyske provstier
Økonomien, der optager os alle
PENGE Få overblik over de vigtigste mekanismer i økonomien og inspiration til at træffe bevidste valg, der gør det en smule nemmere at få enderne til at mødes.
Jacob Ølgaard-Nicolaisen, chefkonsulent, Kirkeministeriet
DEL III: ET STED FOR ALLE
Muslimske gravskikke er også forskellige
RUMMELIGHED En præsentation af tre karakteristiske gravstedstyper gør os klogere på muslimske gravskikke i Danmark – og bedre klædt på til at inkludere dem i kirkegårdens helhed
Helle Lykke Nielsen, lektor, Syddansk Universitet
Kirkegården i et samfundsperspektiv: At rumme andres sorg
SORG Hvis kirkegårdene er en levende del af lokalsamfundet og hverdagslivet, bliver sorgen det også, og vi bliver bedre til at rumme andres tab, når vi møder det.
Anne Galmar, kirkegårdskonsulent i Lolland-Falsters Stift
Kunsten kan gøre gravstedet mere personligt
MINDE Mere end 60 kunstneres forslag til nye gravmonumenter skal inspirere flere til at holde fast i gravstedet, der i vores flygtige verden er et helt særligt sted at huske de døde og finde ro.
Jacob Fabricius, kunstnerisk direktør, Kunsthal Aarhus
495 kr. ekskl. moms pr. person. Prisen dækker udgifter til planlægning, annoncering, fakturering, lokaler, streaming, oplægsholdere m.m. Du sparer tid og penge til transport.
Tilmelding for deltagere (495 kr. ekskl. moms):
Tilmeld dig Kirkegårdskonferencen 2021 her
Tilmelding for studerende på videregående uddannelser uden ansættelse (245 kr. inkl. moms): Send mail til tit@ign.ku.dk
Se hvem der ellers har tilmeldt sig
Sidste frist for tilmelding er den 15. marts 2021. Tilmeldingen er bindende. Melder du fra senest to uger før, skal du betale halvdelen af prisen. Efter det skal du betale hele prisen, selv om du melder fra. Det er altid muligt at lade en anden person deltage i stedet.
Har du spørgsmål om tilmelding, så kontakt Tina Biel, OrgaNicer på tlf. 9627 2224 eller tb@organicer.dk
Alle deltagere modtager et personligt link, før konferencen begynder. Via linket får du adgang til at følge med, når vi sender live. Det bliver som at se en tv-udsendelse.
Flere detaljer følger.
Har du spørgsmål til konferencen, så kontakt Tilde Tvedt, Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning, på tit@ign.ku.dk eller tlf. 3533 1772