Forskningssamarbejde og centre
IGN er vært for tre forskningscentre
- Center for Permafrost - CENPERM (Grundforskningscenter)
- HOBE – Center for Hydrologi (VKR-center)
- Centret DanSeis
IGN deltager i og koordinerer forskningen i en række forskningscentre
- Centre for Advanced Research in forest genetics, breeding and regeneration for adapting and mitigating climate change (AdapCar)
- Centre for Cross-disciplinary Chalk Research
- Center for Strategisk Byforskning
- Centre of Advanced Research on Environmental Services from Nordic Forest Ecosystems (CAR-ES)
- CLIMAITE
- Copenhagen Plant Science Center (CPSC)
- Greenland Ecosystem Monitoring (GEM)
- Nordic Center for Earth Evolution (NordCEE)
- Sustainability Science Center (SSC)
- The Polar Science Centre
Geocenter Danmark
Geocenter Danmark er et nationalt center for geovidenskabelig forskning, uddannelse, rådgivning, innovation og formidling. Med i centret er De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), Geologisk Museum under Statens Naturhistoriske Museum, Institut for Geoscience ved Aarhus Universitet samt IGN.
Vand i byer – Innovationsnetværk for klimatilpasning
IGN er drivkraften bag innovationsnetværket, hvis mål er at bidrage til klimarobuste- og bæredygtige byer. I netværket samarbejder mere end 130 forskningsinstitutioner, producenter, forsyningsselskaber, rådgivere og offentlige institutioner. I februar 2020 indgik Vand i byer et et nyt netværk "Det Nationale Netværk for Klimatilpasning (DNNK)" som er en sammenlægning af fire netværk: CALL Copenhagen, INUNDO, KLIKOVAND og Vand i Byer.
PartnerLandskab
Netværket samler den grønne sektors interessenter og styrker samarbejdet mellem brancheorganisationer, virksomheder, offentlige forvaltninger og forskerne på instituttet. Formålet er at producere forskningsbaseret viden, der umiddelbart kan implementeres i medlemmernes daglige praksis.
Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning
Centret er et nationalt forskningscenter for forskning, uddannelse og rådgivning i skov og skovprodukter, landskabsarkitektur og landskabsforvaltning samt byplanlægning og bydesign. Centret er et samarbejde mellem Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning og Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi.
Urban Farming er et initiativ fra Københavns Universitet, der samler og synliggøre de forskellige ressourcer, viden og initiativer inden for urban farming, der er på det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) på KU.