Jægerfolk i Uganda - fremtidsperspektiver i en moderne verden. – Københavns Universitet

IGN > kalender > 2017 > Jægerfolk i Uganda - f...

Jægerfolk i Uganda - fremtidsperspektiver i en moderne verden.

Ik er et lille folk i det nordlige Uganda, som blev verdensberømte da antropologen Turnbull udgav bogen ’The Mountain People’ i begyndelsen af 1970erne. Her beskriver han IK-folket som værende verdens mest usympatiske mennesker, der kæmpede en umulig kamp for at overleve i det nordlige Ugandas ufrugtbare bjerge. Siden er Ik-folket ikke blevet studeret og alle troede, at de var uddøde. Dog har dette vist sig ikke at være tilfældet.

Rane Willerslev er professor i antropologi ved Aarhus Universitet, og har studeret i Manchester og Cambridge. Han har bl.a. arbejdet som museumsdirektør ved det kulturhistoriske museum i Oslo og på Moesgaard Museum.

Derudover er han forsker forfatter af flere videnskabelige artikler omhandlende traditionelle stammer i Siberien og Afrika. Ved dette besøg i Geografisk Selskab fortæller om sine nylige feltstudier bl.a. Ik, som stadig kæmper en hård kamp for overlevelse, hvor ustabilitet og sult dominerer hverdagen.Åbent foredrag i Det Kongelige Danske Geografiske Selskab
Det er gratis at deltage i foredraget, og der kræves ingen tilmelding på forhånd.