24. september 2013

Forskningsbaseret rådgivning - samspillet mellem universiteter, myndigheder og erhvervsliv

Konference

Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) afholder torsdag den 26. september en konference, hvor vi sætter fokus på, hvordan den forskningsbaserede rådgivning til myndigheder og virksomheder kan moderniseres.

Konferencen live-streames fra kl. 10.30 – 16.00 og kan følges på ATV’s Ustream-kanal.

Den forskningsbaserede rådgivning er et område, der ofte overses i debatten, selv om sektorforskningsinstitutionerne udfører en række vigtige opgaver for myndigheder og virksomheder. Men der er en lang række udfordringer: Bl.a. er der et generationsskifteproblem, fordi sektorforskningsinstitutterne ikke tiltrækker nok yngre forskere. På sigt kan det give politikere, embedsmænd og virksomheder et dårligere beslutningsgrundlag. På konferencen vil der være særligt fokus på den danske model for forskningsbaseret rådgivning i dag og i fremtiden, på aftagernes syn og på, hvordan forskningsbaseret rådgivning kan bidrage til virksomheders innovation og vækst.

Blandt talerne er professor Lidia Brito, Director for Science Policies and Capacity Building, UNESCO, der vil give et internationalt perspektiv på den forskningsbaserede rådgivning.