Ny guide til bæredygtig nærturisme – Københavns Universitet

IGN > Nyheder > 2013 > Ny guide til bæredygti...

04. april 2013

Ny guide til bæredygtig nærturisme

Bogen ’Eksotiske udflugter rundt Øresund’ udspringer af projektet Øreferie, der er støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning er partner i projektet, og en række medarbejdere har bidraget til bogen. Målet er at stimulere bæredygtig turisme i landskabet på begge sider af Øresund og på den måde fremme hverdagsintegration.

For 150 millioner år siden sprækkede undergrunden i en linje ned gennem Skåne. Lava væltede frem i voldsomme vulkanudbrud og efterlod mere end 100 små vulkaner. Nogle af dem kan man stadig se som runde kupler i landskabet i nærheden af Sjöbo.

De skånske vulkaner er en af attraktionerne i bogen ’Eksotiske udflugter rundt Øresund’. Ideen er at vise, at man ikke behøver at tage ret langt væk for at få en særlig oplevelse. I Øresundsregionen er det oplagt at udforske landskabet lige på den anden side. Nær ved og dog ikke særligt kendt. Broen gør det let. Landegrænsen gør det lidt svært – i hvert fald inde i vores hoveder. Bogen skal hjælpe sjællændere og skåninger på vej. Derfor er den både på dansk og svensk og distribueres i begge lande. ’Eksotiske udflugter rundt Øresund’ præsenterer 15 ture i Skåne og på Sjælland med geologi, dyr, haver, vand og vild mad som temaer. Turene kombinerer oplevelser og viden og lægger op til nærturisme som en mere bæredygtig måde at holde ferie på.

Bogen udspringer af EU-projektet Øreferie, der siden 2010 har arbejdet på at stimulere bæredygtig turisme i landskabet i Øresundsregionen. Bag projektet står universiteter, kommuner, regioner og naturforvaltere i Danmark og Sverige inklusiv Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Bogen er udgivet af forlaget Arena i Malmø og kan købes hos boghandlere i Danmark og Sverige.

Kontaktperson: Formidlingsmedarbejder Tilde Tvedt, tit@life.ku.dk, tlf. 353 31772.

Fakta om bogen

Eksotiske udflugter rundt Øresund/Exotiska utflykter runt Öresund
Redaktion:  Tilde Tvedt og Måns Norlin
Omfang: 216 sider | 170 x 208 mm | Udgivet  februar 2013