Vi skal tænke grønt og vi skal gøre det sammen – Københavns Universitet

IGN > Nyheder > 2013 > Vi skal tænke grønt og...

14. maj 2013

Vi skal tænke grønt og vi skal gøre det sammen

Grønne husfacader i Klostervangen i ÅrhusFællesskab, urbane haver, grønne tage, solceller og regnvandshåndtering er på programmet, når unge fra hele landet designer byer. I hvert tilfælde, når man ser på de forslag der er sendt ind til konkurrencen ”Design din by”. 17 årige Marie Geert Jensen fra Århus løber med 1. præmien på 10.000 kr. for sit flotte forslag til taghave og grøn facaderenovering af Klostervangen i Århus.

17-årige Marie Geert Jensen, der går på Egaa Gymnasium i Århus, kan være både stolt og glad. Hun har vundet konkurrencen Design din by, udskrevet af Københavns Universitet, med et flot formidlet forslag, der forvandler Klostervangens grå og triste facader til et grønt og socialt fællesskab.

Dommerkomiteen udtaler om forslaget:
”Projektet er fremragende formidlet og gennemarbejdet. Det er et projekt, som har et stærkt socialt perspektiv og forholder sig til de beboere, der bor i Klostervangen. Der er tænkt grundigt over, hvordan design kan være med til at støtte op om det sociale fællesskab og samtidig være med til at løse miljøudfordringer.”

Ud over en førstepræmie uddeles fire 2. præmier på hver især 2.500 kr. Disse præmier går til Søren B. Sørensen og Silas H. Andersen fra Teknisk Gymnasium Esbjerg for deres nye bæredygtige bydel i Esbjerg, til Clara Brimnes Gardner fra Århus Statsgymnasium for hendes park på toppen af Musikhuset i Århus, til Sara Groth Hornum fra Egaa Gymnasium for hendes bæredygtige ”cykel- og postkassesammenkomst” og til Christian Lindquist og Alexander Nielsen fra Teknisk Gymnasium i Esbjerg for deres grønne sti ”Krogen” i Esbjerg.

Mange af forslagene inddrager fællesskaber om urbane haver, grønne tage, solceller og regnvandshåndtering. Det sociale og miljøet spiller en vigtig rolle – og spørgsmålet om klimaforandringer fylder meget. Men med de unges idérigdom ser fremtiden lysere ud: Vi skal tænke nyt, vi skal tænke grønt, og vi skal gøre det sammen.

Offentliggørelse af forslag og præmieoverrækkelse

Tirsdag den 14. maj kl. 14 offentliggøres vinderne af konkurrencen Designdin by 2013 ved et arrangement på Københavns Universitet, Rolighedsvej 23 på Frederiksberg. Forslagene kan efterfølgende også ses på www.designdinby.dk.

Om Design din by

Hvordan skabes en attraktiv, spændende og bæredygtig by? Unge fra hele landet har her i foråret haft fokus på bydesign og landskabsarkitektur og er kommet med deres forslag til, hvordan byens rum kan udvikles og designes i forbindelse med konkurrencen Design din by 2013. Det er 6. gang konkurrencen gennemføres. Der er i 2013 kommet i alt 153 forslag lavet af omkring 300 unge tilsammen. Det er Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet, der huser landskabsarkitektuddannelsen, som har udskrevet konkurrencen.

Nærmere oplysninger fås hos Karen Sejr, kommunikationskonsulent på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet: 3533 1784 / 3034 8285.