4. november 2013

Studerende på SCIENCE skriver den bedste klimatale

Tre studerende

fra Københavns Universitet har vundet WWF Verdensnaturfondens konkurrence om den bedste klimatale. En af dem er Lotte Nymark Busch Jensen, der er i gang med kandidatuddannelsen i geografi og geoinformatik. Hun har skrevet talen sammen med Julie Rose Bang og Maria Hald, der begge er agronomstuderende på den internationale EnvEuro-specialisering.

I talen efterlyser de tre studerende lederskab i forhold til klimaforandringer og miljø, både for deres egen og kommende generationers skyld.

De siger bl.a.

"I 2009 startede vi på en naturvidenskabelig uddannelse, fordi vi dengang havde en tro på, at videnskaben er med til at danne grundlag for politiske beslutninger. Men vi har mistet vores tro. Vi oplever, at naturvidenskabelig forskning er ligegyldig og strander i en politisk trædemølle, hvor der ikke er handlekraft og mod til at vise ægte lederskab.

Fra venstre: Julie Rose Bang, Maria Hald og
Lotte Nymark Busch Jensen  Foto Kent Pørksen

Vindertalen blev holdt for statsminister Helle Thorning-Schmidt, internationale topministre og virksomhedsledere på Global Green Growth Forum, som netop er afholdt i København. Generalsekretær Gitte Seeberg fra WWF roser talen for at være godt skrevet med et klokkeklart budskab og håber, at den rusker lidt op i forsamlingen.

Flere oplysninger fås hos studerende
Lotte Nymark Busch Jensen
E-mail: wsl836@alumni.ku.dk
Tlf. 2193 9087