28. august 2013

Bliv vild med naturen på Naturens Dag på Skovskolen i Nødebo

Naturens dag

Søndag den 8. september er der åbent hus i naturen i hele landet - også på Skovskolen. Her er du og din familie inviteret til masser af ”vilde” friluftsaktiviteter og naturoplevelser.

Mærk suset i træernes toppe, kast dig ud på naturforhindringsbanen eller studér skovens liv på tæt hold. Det er nogle af de oplevelser, naturen byder på, og søndag den 8. september er der masser af muligheder for at blive vild med naturen. Det er nemlig Naturens Dag over hele landet under det fælles tema ”Vild med naturen”.

Naturens Dag er Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende mærkedag for naturoplevelser. Temaet ”vild med naturen” sætter fokus på både vilde aktiviteter i naturen, på den vilde natur, på at være vild med at være i naturen og på den ”vildt flotte udsigt eller det vildt spændende naturfænomen”. Der er vildt mange muligheder i naturen, hvad enten det er i skoven, ved havet eller i baghaven, og det håber de to organisationer, at flere danskere får øjnene op for på Naturens Dag. Læs mere om Naturens dag i Danmark

Bliv vild med naturen på Skovskolen i Nødebo

På Naturens Dag kl. 10-15 inviterer Naturstyrelsen Nordsjælland og Skovskolen - i samarbejde med de lokale afdelinger af Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening samt frivillige, foreninger og organisationer - til Skovskolen i Nødebo, hvor alle er velkomne til at opleve den vilde natur. Her kan du klatre helt til tops i master, træer og platforme, sejle i kajak eller kano på Esrum Sø. Du kan prøve kræfter med det helt nye skovparkour-anlæg, sjov leg og motion i det grønne, komme højt til hest og se flot jagtopvisning og spise vild mad. Du kan lære om vilde dyr og fredninger og flere blomster i den danske natur, høre om bier, blomster og æbler til most og meget mere. 

"Jeg glæder mig over at det, takket være vores gode samarbejdspartnere og brugere af skoven, har været muligt at stable så stort et arrangement på benene" siger skovrider Jens Bjerregaard Christensen fra Naturstyrelsen Nordsjælland. Han arbejder til daglig tæt sammen med Skovskolen i Nødebo om mange aktiviteter - lige fra arrangementer til uddannelse af Skovskolens studerende. Jens Bjerregaard Christensen er, sammen med miljøminister Ida Auken, Hillerøds borgmester Kirsten Jensen, Friluftsrådets direktær Jan Eriksen og Skovskolens leder, Anders Bülow, med til at åbne dette arrangement, som er ét af de største Naturens Dag-arrangementer i landet. På denne dag fejrer

Skoler og institutioner holder også Naturens Dag

Ud over at åbne naturen for børn og deres familier på Naturens Dag, holder Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet også Naturens Dag for skoler og institutioner. Det sker fra den 2. til 6. september, hvor lærere og pædagoger slipper børnene ud til en eller flere dages læring, undervisning og leg i naturen. I år er 103.000 børn tilmeldt Naturens Dag via deres skole eller institution. 
Læs mere om naturens dag for skoler og institutioner

Skrevet af Anne Nysted, anyc@life.ku.dk