10. september 2012

The Urban Turn - ny bog af Høgni Kalsø Hansen og Lars Winther

Lektorerne på IGG udgiver ny bog om forholdet mellem vidensøkonomien og byregioner.

Med udviklingen af nye markeder og en stærkere konkurrence fra lavtlønslande har globaliseringsprocesserne forandret samfundsøkonomierne i Danmark og Europa. Et resultat er, at viden og innovation er blevet omdrejningspunktet for mange virksomheder i deres søgen efter økonomisk vækst. Virksomhederne har ikke kun brug for dygtige medarbejdere, men også nærhed til vidensinstitutionerne, markeder og globale relationer, der ofte er tilgængelige i de store byområder.

Den nye bog af lektorerne på IGG giver en oversigt og analyse af den samtidige lokalisering, geografiske fordeling og dynamik af den økonomiske aktivitet.  Med fokus på vidensøkonomien og talent, fremhæver The Urban Turn betydningen af byer og byregioner i skabelsen af økonomisk vækst i den moderne kapitalisme. Formålet med bogen er at undersøge forholdet mellem vidensøkonomien og byregioner og den måde, hvorpå denne sammenhæng udfordrer lokal og regional udvikling.

The Urban Turn henvender sig til forskere og kandidatstuderende i geografi, by-og regional udvikling og planlægning, samt byplanlæggere og andre med interesse i det moderne samfunds rumlige udvikling.

Læs mere om bogen.