30. juni 2014

Så er de her: De første have- og parkingeniører

Have-og parkingeniører

Landets første have- og parkingeniører er nu klar til at gøre gavn i den grønne sektor.

De første Have- og parkingeniører dimittererDet var en glad studieleder Susanne Ogstrup, der fredag d. 27. juni 2014 med slet skjult stolthed lykønskede de allerførste have- og parkingeniører i Danmark nogensinde.

På uddannelsen har de studerende fået indgående kendskab til træer og plantevækst, parkdrift og borgerinddragelse i samspil med ledelse og økonomi. En fagkombination, erhvervet har efterspurgt siden 90’erne.

”Jeg glæder mig til at se det faglige løft, denne nye faggruppe kan give sektoren,” siger Susanne Ogstrup. ”For det første ser jeg frem til, at de nye have- og parkingeniører sætter planter og plantevækst i byerne på dagsordenen. Det er vigtigt, fordi vi ved, at planter har en positiv effekt på menneskers sundhed. Desværre har træer og plantevækst svære vilkår imellem asfalt og beton, men her tror jeg, at have- og parkingeniørerne kan bidrage med ny og indgående viden.”

Have- og parkingeniørstuderende på udflugt på VesterbroKan styrke samarbejdet i erhvervet

”For det andet glæder jeg mig til at se de nye ingeniører nytænke og udvikle arbejdsgange i forvaltning af byens grønne områder, og jeg er sikker på, de kan blive nøglespillere, når der skal udvikles nye klimatilpasningsløsninger. Afslutningsvist forventer vi, at have- og  parkingeniørerne  kan styrke samarbejdet mellem de forskellige faggrupper, herunder anlægsgartneren og landskabsarkitekten. Have- og parkingeniørerne kan med deres viden om både det praktiske og det akademiske fremme dialogen mellem faggrupperne,” slutter Susanne Ogstrup.

Skrevet af kommunikationsmedarbejder Anette Kelter, ketler@ign.ku.dk