05. september 2014

Dansk forsker udpeget til områdeleder ved World Agroforestry Centre i Nairobi

Ny forskningsområdeleder

Lars Graudal fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet er blevet udnævnt til forskningsområdeleder ved Verdens Center for Agerskovbrug i Nairobi med ansvar for forskningsområdet forædling af træer til agerskovbrug.

Lars GraudalVerdens Center for Agerskovbrug - også kendt under akronymet ICRAF er en del af CGIAR, der verden over forener en række førende forskningsinstitutioner inden for jordbrug. Organisationer som i fælleskab arbejder med at bekæmpe fattigdom ved at forbedre jordbruget.

Lars Graudal er rådgiver og forskergruppeleder inden for Tropiske Træer og Landskaber på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning og vil i de kommende to år på skift arbejde i Nairobi og København.

I Nairobi skal Lars Graudal lede ICRAF’s forskningsprogram inden for forædling af træer til agerskovbrug (’Diversity, Domestication and Delivery’). Det omfatter bl.a.  arts- og frøkildevalg, udvikling af frøkilder og sorter samt forsyning af godt plantemateriale til småbønder. Blandt Lars Graudals primære opgaver bliver også at generere projekter og skaffe finansiering til disse.

ICRAF har hovedsæde i Nairobi med seks regionale kontorer i Cameroun, Indien, Indonesien, Kenya, Kina og Peru; og arbejder med en række forskningsområder herunder forædling frøkilder og sorter. Læs mere om Verdens Center for Agerskovbrug.

Kontakt

Forskningschef Lars Graudal, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet. Mobil: 30663520, lgr@ign.ku.dk