Børnene i fokus på Naturens Dag på Skovskolen – Københavns Universitet

IGN > Nyheder > 2016 > Børnene i fokus på Nat...

05. september 2016

Børnene i fokus på Naturens Dag på Skovskolen

Familiedag:

Søndag d. 11. september er det igen Naturens Dag. Under overskriften ”Natur uden alder”, er der gratis oplevelser og aktiviteter for børn og deres familier. Arrangementet foregår på Skovskolen, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning og lokalforeninger fra hele Gribskov-området er med.

Årets tema for det landsdækkende arrangement har fokus på børnene. For børn, der bruger naturen, er sunde, glade og kloge og vokser op som ansvarlige voksne, der benytter og beskytter naturen.

De lokale foreninger i Gribskov-området støtter også op om dette fokus. Nødebo Bæredygtig! fortæller f.eks. om genbrug og om, hvordan vi passer på naturen, og flere lokale organisationer sætter med ”det grønne motionsrum” fokus på aktiviteter i områdets skønne natur.

Bliv skovarbejder på en time

Børnene har mulighed for at blive "jæger for en dag" eller tage ”den lille skovarbejder-uddannelse” på under en time. Sidstnævnte er en helt ny aktivitet. Nyt er også en paneldebat for de voksne om fordele og ulemper ved urørt skov versus produktionsskov. Det sker, når biolog Karsten Thomsen, medstifter af Verdens Skove, og professor ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Palle Madsen, diskuterer emnet. Et emne, der ikke er blevet mindre aktuelt med den nye nationalpark ’Kongernes Nordsjælland’.

Foruden Skovskolen, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet, og Naturstyrelsen Nordsjælland står Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og en masse frivillige fra foreninger og organisationer bag Naturens Dag i Nordsjælland.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets

årlige mærkedag for naturoplevelser.

Dagen åbnes officielt på Skovskolen kl. 10.00, og foregår på Nødebovej 77A,
3480 Fredensborg fra kl. 10.00 – 15.00.