Fokus på bæredygtighed i megabyer – Københavns Universitet

IGN > Nyheder > 2016 > Fokus på bæredygtighed...

10. marts 2016

Fokus på bæredygtighed i megabyer

PLANLÆGNING

Delegation fra IGN, Københavns Universitet rejser til Kairo for at arbejde med bæredygtighed i megabyer

Kairo

Foto: Von Berthold Werner - Eigeni Arbet, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12757916

I forbindelse med at den globale befolkning bliver mere og mere urbaniseret, og ​​megabyer i stigende grad vokser frem, har den danske ambassade i Kairo underskrevet en aftale med ’Housing and Building Research Center’ (HBRC) i Ægypten om at arrangere en studietur til Kairo for en delegation fra Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.

Studieturen sker med henblik på at udveksle ideer og erfaringer om bæredygtig planlægning, forvaltning og udvikling af megabyer; et vigtigt emne for bæredygtighed i ​​det 21. århundrede.

Delegationen er planlagt til at mødes med en række centrale partnere, herunder HBRC, Ministry of Housing, Utilities and Urban development, byrådet i Kairo, UN Habitat, samt andre administrative organer i Ægypten.

Deltagerne i delegationen er institutleder Claus Beier, professor Marina Bergen Jensen, professor Gertrud Jørgensen, sektionsleder Lasse Møller-Jensen, sektionsleder Henrik Vejre, professor Lars Winther, forskningsfuldmægtig Kamilla Hansen Møller og lektor Lise Herslund. Alle er fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN), Københavns Universitet.

Målet med besøget er at skabe samarbejdsmuligheder, vidensudveksling og grundlag for varige relationer mellem Kairo og København.

Studieturen ville blive efterfulgt af et besøg af en egyptisk delegation til København.