Studiemiljø på Skovskolen

Skovskolen har to afdelinger. Den ene ligger nord for Hillerød, midt i naturen ved Gribskov og med udsigt over Esrum sø. Den anden afdeling er Eldrupgård ved Auning på Djursland.  Skoven og naturen skaber den helt rigtige ramme for en grøn uddannelse og et grønt studiemiljø.

Skovskolens placering midt i naturen gør det nemt at omsætte den teoretiske indlæring til praksis, når øvelser og opgaver løses med naturen som klasseværelse.

Opfylder du betingelserne for at bo på Skovskolen, får du adgang til en række faciliteter som eksempelvis gymnastiksal, motionsrum, friluftsudstyr, billardrum, internetforbindelse og en kantine, der laver sund og velsmagende mad. Du får også adgang til et fælleslokale med tekøkken og TV.

Skovskolen tilbyder servering af mad mandag-fredag til elever, der er indkvarteret. Elever er velkomne til at blive på skolen i weekenden, hvor skolens mange faciliteter er til rådighed:

  • I Nødebo er der køkken i elevernes fælleshus.
  • På Eldrupgård har eleverne adgang til køkkener i de bygninger, hvor de bliver indkvarteret.

Hvis du ikke bor på skolen, kan du købe varm og kold mad til frokost eller medbringe madpakke.

Sport og fritid på Skovskolen

Skovskolen er et fagligt centrum for flere forskellige, grønne uddannelser. De mange aktiviteter er med til at skabe et spændende miljø, hvor mange forskellige mennesker mødes. Her vil du opleve folk med en motorsav under armen efterfulgt af andre med bærbare computere. På Skovskolen er der et alsidigt miljø, hvor alle taler med hinanden, uanset hvilken baggrund de har.

Udelivet kan du dyrke for fuld udblæsning: Sejlads, spejder, lystfiskeri, jagt, løb, fodbold, mountainbike eller masteklatring.

I sportshallen kan du dyrke din sport f.eks. hockey eller basket, og du kan låne ketsjere til badminton og tennis. På skolen kan du også låne grej til f.eks. klatring. Du kan også sidde ved PC'en og arbejde eller spille.

Skovskolen har sin helt egen hyggebar, der hedder Flækken. Flækken er en bjælkehytte, der er bygget af studerende. Flækken er det sociale samlingspunkt, hvor du mødes med andre elever og studerende. Det er studerende, der driver stedet.

Transport

Der er bus fra Hillerød til skolen (timedrift). Fra København er der S-togsforbindelse til Hillerød. Skolen i Nødebo er 8 km fra Hillerød. Eldrupgård nås bedst med bil.