Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

Standard

Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense. / Skov-Petersen, Hans; Carstensen, Trine Agervig; Lund, Dorthe Hedensted.

1 ed. København : Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2017. 26 p. (IGN Rapport).

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

Harvard

Skov-Petersen, H, Carstensen, TA & Lund, DH 2017, Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense. IGN Rapport, vol. 1, 1 edn, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, København.

APA

Skov-Petersen, H., Carstensen, T. A., & Lund, D. H. (2017). Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense. (1 ed.) Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet. IGN Rapport

Vancouver

Skov-Petersen H, Carstensen TA, Lund DH. Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense. 1 ed. København: Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2017. 26 p. (IGN Rapport).

Author

Skov-Petersen, Hans ; Carstensen, Trine Agervig ; Lund, Dorthe Hedensted. / Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense. 1 ed. København : Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2017. 26 p. (IGN Rapport).

Bibtex

@book{81d7f27359744042a2d69727cf223cda,
title = "Socialt udsatte borgeres rumlige adf{\ae}rd i Odense",
abstract = "Denne rapport handler om arbejdet med registrering, analyse og visualisering af socialt udsatte borgere i Odenses rumlige adf{\ae}rd. Adf{\ae}rdsregistreringen foregik vha. GPS i for{\aa}ret 2017. Motivationen for arbejdet er at skabe viden om denne befolkningsgruppes adf{\ae}rd som bidrag til en strategi for Odense som {\textquoteright}inkluderende by{\textquoteright}.Rapporten skal l{\ae}ses som den ene af to rapporter i forbindelse med projektet {\textquoteright} Socialt udsatte borgeres rumlige adf{\ae}rd i Odense{\textquoteright}. Denne rapport omhandler datah{\aa}ndtering – GSP-registrering, adf{\ae}rdsanalyse og visualisering - og forhold ved data der s{\ae}rligt forholder sig til privatlivets fred i forbindelse med overv{\aa}gning. Rapport nummer 2 {\textquoteright}Digital inddragelse af socialt udsatte borgere i Odense{\textquoteright} handler om de tre workshops, der i forl{\ae}ngelse af dataarbejdet blev gennemf{\o}rt i Odense i forsommeren 2017 (1: Med socialt udsatte borgere, 2: Med de foreninger og institutioner, der har fokus p{\aa} de socialt udsatte borgere, og 3: Med kommunens forvaltning). Rapport 2 besk{\ae}ftiger sig blandt andet med tolkning og diskussion af projektets resultater i relation til planl{\ae}gning og design af fremtidens inkluderende by.Det datas{\ae}t, der prim{\ae}rt er omfattet af rapporten, er skabt ved to kampagner i uge 8, 9 og 17, 2017. 64 borgere deltog ved de to lejligheder, hvor der i alt blev registreret 596.715 punkter. Omkring en fjerdedel af deltagerne var kvinder, omkring 40 % var over 60 {\aa}r, og 14 % var uden bolig p{\aa} registreringstidspunktet. Punkterne blev p{\aa}f{\o}lgende – efter filtrering for {\textquoteright}d{\aa}rlig{\textquoteright} registrering - opdelt i ophold og bev{\ae}gelse.En v{\ae}sentlig del af arbejdet bestod i at beskrive og sikre, at resultaterne fra {\textquoteright}overv{\aa}gningen{\textquoteright} ikke kunne misbruges eller p{\aa} anden m{\aa}de virke intimiderende for de deltagende borgere. Rapporten bidrager p{\aa} den m{\aa}de til en udvidelse af diskussionen af overv{\aa}gning som en del – p{\aa} godt og ondt – af et moderne, digitalt og SMARTe byer.Rapporten indledes med en kort gennemgang af status og motivationen for mangfoldighed og inklusion som en del af byplanl{\ae}gning og -design. Derefter f{\o}lger en gennemgang og diskussion af overv{\aa}gning – med GPS-baseret tracking som delm{\ae}ngde og eksempel – til belysning af socialt udsatte borgeres rumlige adf{\ae}rd, hvilket munder ud i formuleringen af den {\textquoteright}protokol{\textquoteright} for datah{\aa}ndteringen, der blev udviklet i forbindelse med projektet. Derefter f{\o}lger en gennemgang af de anvendte metoder for registrering, analyse og kartografiske visualisering af borgernes adf{\ae}rd. Som afslutning diskuteres nyttev{\ae}rdien af projektet, og der gives en r{\ae}kke anbefalinger for tilsvarende, fremtidige unders{\o}gelser.",
author = "Hans Skov-Petersen and Carstensen, {Trine Agervig} and Lund, {Dorthe Hedensted}",
year = "2017",
language = "Dansk",
volume = "1",
series = "IGN Rapport",
publisher = "Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, K{\o}benhavns Universitet",
edition = "1",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense

AU - Skov-Petersen, Hans

AU - Carstensen, Trine Agervig

AU - Lund, Dorthe Hedensted

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Denne rapport handler om arbejdet med registrering, analyse og visualisering af socialt udsatte borgere i Odenses rumlige adfærd. Adfærdsregistreringen foregik vha. GPS i foråret 2017. Motivationen for arbejdet er at skabe viden om denne befolkningsgruppes adfærd som bidrag til en strategi for Odense som ’inkluderende by’.Rapporten skal læses som den ene af to rapporter i forbindelse med projektet ’ Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense’. Denne rapport omhandler datahåndtering – GSP-registrering, adfærdsanalyse og visualisering - og forhold ved data der særligt forholder sig til privatlivets fred i forbindelse med overvågning. Rapport nummer 2 ’Digital inddragelse af socialt udsatte borgere i Odense’ handler om de tre workshops, der i forlængelse af dataarbejdet blev gennemført i Odense i forsommeren 2017 (1: Med socialt udsatte borgere, 2: Med de foreninger og institutioner, der har fokus på de socialt udsatte borgere, og 3: Med kommunens forvaltning). Rapport 2 beskæftiger sig blandt andet med tolkning og diskussion af projektets resultater i relation til planlægning og design af fremtidens inkluderende by.Det datasæt, der primært er omfattet af rapporten, er skabt ved to kampagner i uge 8, 9 og 17, 2017. 64 borgere deltog ved de to lejligheder, hvor der i alt blev registreret 596.715 punkter. Omkring en fjerdedel af deltagerne var kvinder, omkring 40 % var over 60 år, og 14 % var uden bolig på registreringstidspunktet. Punkterne blev påfølgende – efter filtrering for ’dårlig’ registrering - opdelt i ophold og bevægelse.En væsentlig del af arbejdet bestod i at beskrive og sikre, at resultaterne fra ’overvågningen’ ikke kunne misbruges eller på anden måde virke intimiderende for de deltagende borgere. Rapporten bidrager på den måde til en udvidelse af diskussionen af overvågning som en del – på godt og ondt – af et moderne, digitalt og SMARTe byer.Rapporten indledes med en kort gennemgang af status og motivationen for mangfoldighed og inklusion som en del af byplanlægning og -design. Derefter følger en gennemgang og diskussion af overvågning – med GPS-baseret tracking som delmængde og eksempel – til belysning af socialt udsatte borgeres rumlige adfærd, hvilket munder ud i formuleringen af den ’protokol’ for datahåndteringen, der blev udviklet i forbindelse med projektet. Derefter følger en gennemgang af de anvendte metoder for registrering, analyse og kartografiske visualisering af borgernes adfærd. Som afslutning diskuteres nytteværdien af projektet, og der gives en række anbefalinger for tilsvarende, fremtidige undersøgelser.

AB - Denne rapport handler om arbejdet med registrering, analyse og visualisering af socialt udsatte borgere i Odenses rumlige adfærd. Adfærdsregistreringen foregik vha. GPS i foråret 2017. Motivationen for arbejdet er at skabe viden om denne befolkningsgruppes adfærd som bidrag til en strategi for Odense som ’inkluderende by’.Rapporten skal læses som den ene af to rapporter i forbindelse med projektet ’ Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense’. Denne rapport omhandler datahåndtering – GSP-registrering, adfærdsanalyse og visualisering - og forhold ved data der særligt forholder sig til privatlivets fred i forbindelse med overvågning. Rapport nummer 2 ’Digital inddragelse af socialt udsatte borgere i Odense’ handler om de tre workshops, der i forlængelse af dataarbejdet blev gennemført i Odense i forsommeren 2017 (1: Med socialt udsatte borgere, 2: Med de foreninger og institutioner, der har fokus på de socialt udsatte borgere, og 3: Med kommunens forvaltning). Rapport 2 beskæftiger sig blandt andet med tolkning og diskussion af projektets resultater i relation til planlægning og design af fremtidens inkluderende by.Det datasæt, der primært er omfattet af rapporten, er skabt ved to kampagner i uge 8, 9 og 17, 2017. 64 borgere deltog ved de to lejligheder, hvor der i alt blev registreret 596.715 punkter. Omkring en fjerdedel af deltagerne var kvinder, omkring 40 % var over 60 år, og 14 % var uden bolig på registreringstidspunktet. Punkterne blev påfølgende – efter filtrering for ’dårlig’ registrering - opdelt i ophold og bevægelse.En væsentlig del af arbejdet bestod i at beskrive og sikre, at resultaterne fra ’overvågningen’ ikke kunne misbruges eller på anden måde virke intimiderende for de deltagende borgere. Rapporten bidrager på den måde til en udvidelse af diskussionen af overvågning som en del – på godt og ondt – af et moderne, digitalt og SMARTe byer.Rapporten indledes med en kort gennemgang af status og motivationen for mangfoldighed og inklusion som en del af byplanlægning og -design. Derefter følger en gennemgang og diskussion af overvågning – med GPS-baseret tracking som delmængde og eksempel – til belysning af socialt udsatte borgeres rumlige adfærd, hvilket munder ud i formuleringen af den ’protokol’ for datahåndteringen, der blev udviklet i forbindelse med projektet. Derefter følger en gennemgang af de anvendte metoder for registrering, analyse og kartografiske visualisering af borgernes adfærd. Som afslutning diskuteres nytteværdien af projektet, og der gives en række anbefalinger for tilsvarende, fremtidige undersøgelser.

M3 - Rapport

VL - 1

T3 - IGN Rapport

BT - Socialt udsatte borgeres rumlige adfærd i Odense

PB - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet

CY - København

ER -

ID: 184909537