En rigtig sund salami
Research output: Contribution to journal › Journal article › Communication
Standard
En rigtig sund salami. / Thostrup, Lykke.
In: BioInfo Nyt, 2005, p. 1-5.Research output: Contribution to journal › Journal article › Communication
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - JOUR
T1 - En rigtig sund salami
AU - Thostrup, Lykke
PY - 2005
Y1 - 2005
N2 - Om spegepølsen på din rugbrød er sund, drejer sig i fremtiden måske ikke kun om fedtprocenter, kødindhold og tilsætningsstoffer. På Landbo¬højskolen undersøger to forskere, om de ved hjælp af mælkesyrebakterier kan gøre spegepølsen så sund, at den ligefrem forbedrer vores helbred. Det er functional foods, det handler om. Functional foods er nemlig ikke kun vingummier med vitaminer i. Det kan også være det, at man erstat¬ter de mælkesyrebakterier, man i forvejen bruger under fremstillingen af spegepølsen med nogle, der har samme gavnlige effekt for mavetarm¬kanalen som for eksempel yoghurt og Cultura har. Det er netop hvad lektor Birgitte Budde og ph.d.-studerende Trine Danø Klingberg fra Institut for Fødevarevidenskab arbejder med. Det færdige produkt skulle gerne ende med at blive en spegepølse, som forbedrer vores helbred ved blandt andet at forstærke kroppens forsvar mod sygdomsfremkaldende bakterier. Udgivelsesdato: Oktober
AB - Om spegepølsen på din rugbrød er sund, drejer sig i fremtiden måske ikke kun om fedtprocenter, kødindhold og tilsætningsstoffer. På Landbo¬højskolen undersøger to forskere, om de ved hjælp af mælkesyrebakterier kan gøre spegepølsen så sund, at den ligefrem forbedrer vores helbred. Det er functional foods, det handler om. Functional foods er nemlig ikke kun vingummier med vitaminer i. Det kan også være det, at man erstat¬ter de mælkesyrebakterier, man i forvejen bruger under fremstillingen af spegepølsen med nogle, der har samme gavnlige effekt for mavetarm¬kanalen som for eksempel yoghurt og Cultura har. Det er netop hvad lektor Birgitte Budde og ph.d.-studerende Trine Danø Klingberg fra Institut for Fødevarevidenskab arbejder med. Det færdige produkt skulle gerne ende med at blive en spegepølse, som forbedrer vores helbred ved blandt andet at forstærke kroppens forsvar mod sygdomsfremkaldende bakterier. Udgivelsesdato: Oktober
KW - Det tidligere LIFE
KW - Ernæring, kost, functional foods, funktionelle fødevarer, probiotika, mælkesyrebakterier, kød, kødprodukter, tarmflora, sygdomsforebyggelse
M3 - Tidsskriftartikel
SP - 1
EP - 5
JO - BioInfo Nyt
JF - BioInfo Nyt
ER -
ID: 7973871