21. april 2015

Verdens første videokanal for geovidenskab

UNDERGROUND CHANNEL

Nu lanceres verdens første online videokanal med fokus på geovidenskab. Bag kanalen står en række af Danmarks stærkeste forskningsinstitutioner - bl.a. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning - på området. Gennem filmmediet vil UNDERGROUND CHANNEL give svar på komplicerede spørgsmål om klodens udfordringer såsom klimaforandringer, råstofudnyttelse, sikring af rent drikkevand og forståelse af voldsomme fænomener som jordskælv, vulkanudbrud og tsunamier.

Foto: www.undergroundchannel.dk

Foto: www.undergroundchannel.dk

- Vi lever i en tid, hvor der er stadig større fokus på jagten og fordelingen af jordens ressourcer. Kampen om vand, mineraler og olie samt frygten for klimaændringer og klodens generelle velbefindende har pludselig skubbet geologien og geovidenskaben meget tættere på vores hverdag, siger professor Kurt Kjær fra chefgruppen ved Geocenter Danmark, der til daglig er kst. direktør på Statens Naturhistoriske Museum.

Men det kan være vanskeligt for skole- og gymnasieelever og helt almindelige mennesker med en naturlig interesse for vores fælles fremtid at blive klog på klodens tilstand – dens stærke naturkræfter, knappe ressourcer og mulige fremtid. Derfor lanceres UNDERGROUND CHANNEL. Det bliver verdens første online videokanal med fokus på geovidenskab.

Et vindue til fremtiden

- Jordens fortid virker uendelig, og det er svært at forestille sig, at et ocean kan opstå, eller at kontinenter kan flytte sig. Vi kommer aldrig til at opleve de processer, men med UNDERGROUND CHANNEL, hvor vi følger geoforskernes arbejde, skaber vi et vindue, hvor alle kan få et glimt af jordens historie, og hvad fremtiden bringer os, siger Anders Drud Jordan, der er projektleder på UNDERGROUND CHANNEL.

Bag UNDERGROUND CHANNEL står Geocenter Danmark, der er et formaliseret samarbejde mellem fire af Danmarks stærkeste forskningsinstitutioner inden for geovidenskaben, der alle er parate til at byde ind med deres viden og nyeste forskning på området.

Geocenter Danmark består af:

  • Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet
  • GEUS, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland
  • Institut for Geoscience, Aarhus Universitet
  • Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet


Kontakt: 
Martin BertelsenKommunikationsmedarbejder, Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet, Email: mlbertelsen@snm.ku.dk, Mobil: 24 48 21 47

Emner