2. december 2009

H.K.H. Kronprinsen uddelte Galathea-medaljen

Den 1. december holdt Det Kongelige Danske Geografiske Selskab møde, hvor også H.K.H. Kronprinsen var til stede. Han er Selskabets præsident og stod for overrækkelsen af Galathea-medaljen, der blev uddelt for 11. gang.

Efter uddelingen af Galathea-medaljen indledte Kronprinsen et seminar om Nordpolen, hvor havisen de seneste år er reduceret. Det giver nye muligheder for udnyttelsen af undergrunden samt for sejlads i det Arktiske Hav. Dette seminar viderebragte den seneste viden om udviklingen i og fremskrivninger for havisens udbredelse, om ressourcerne i undergrunden og muligheder for deres udvinding, om perspektiver for sejlads for den danske handelsflåde samt om de militær- og geopolitiske aspekter af det Arktiske Havs åbning.

Baggrundsinformation om Galathea-medaljen

Galathea-medaljen blev indstiftet i 1916 til minde om Korvetten Galathea's jordomsejling 1845-47 og skal ifølge fundatsen gives som belønning for geografiske undersøgelser og udforskninger uden for Polarlandene.

Modtagerne af Galathea-medaljen

Det Kongelige Danske Geografiske Selskab vil hædre Galathea 3 ekspeditionen for den seneste videnskabelige jordomsejling ved at tildele Dansk Ekspeditionsfond/Galatheafonden den medalje, der deler navn med ekspeditionen. Medaljen blev derfor givet til følgende repræsentanter for ledelsen af ekspeditionen:

  • Formanden: Kammerherre, generalmajor, konsul Søren Haslund-Christensen
  • For direktionen: Direktør, professor Morten Meldgaard
  • For Søværnet: Kontreadmiral Niels Christian Vang

Læs mere

Du kan læse mere om arrangementet på Det Kongelige Danske Geografiske Selskabs hjemmeside www.rdgs.dk