Fortidens ærter til fremtidens fødevarer
Research output: Contribution to journal › Journal article › Research
Standard
Fortidens ærter til fremtidens fødevarer. / Lange, Conny Bruun Asmussen; Knuhtsen, Jens Axel; Laursen, Kristian Holst; Dresbøll, Dorte Bodin.
In: Tidsskrift for Landoekonomi, Vol. 1, 2023, p. 35-37.Research output: Contribution to journal › Journal article › Research
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - JOUR
T1 - Fortidens ærter til fremtidens fødevarer
AU - Lange, Conny Bruun Asmussen
AU - Knuhtsen, Jens Axel
AU - Laursen, Kristian Holst
AU - Dresbøll, Dorte Bodin
PY - 2023
Y1 - 2023
N2 - Vi skal reducere vores kødforbrug og øge indtaget af plantebaserede fødevarer for at mindske klimapåvirkningen fra vores fødevareproduktion. De danske klima-kostråd anbefaler en daglig indtagelse af 100 g bælgfrugter. For at imødekomme dette krav, er det nødvendigt at ændre vores kostvaner, udvikle nye bælgfrugtbaserede produkter og nye opskrifter. Desuden er det vigtigt at øge vores viden om dyrkning af bælgfrugter på marken og levere gode råvarer til fremtidens sunde fødevarer.
AB - Vi skal reducere vores kødforbrug og øge indtaget af plantebaserede fødevarer for at mindske klimapåvirkningen fra vores fødevareproduktion. De danske klima-kostråd anbefaler en daglig indtagelse af 100 g bælgfrugter. For at imødekomme dette krav, er det nødvendigt at ændre vores kostvaner, udvikle nye bælgfrugtbaserede produkter og nye opskrifter. Desuden er det vigtigt at øge vores viden om dyrkning af bælgfrugter på marken og levere gode råvarer til fremtidens sunde fødevarer.
KW - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
M3 - Tidsskriftartikel
VL - 1
SP - 35
EP - 37
JO - Tidsskrift for Landoekonomi
JF - Tidsskrift for Landoekonomi
SN - 0040-7119
ER -
ID: 370579323