Arboretet i Hørsholm – Københavns Universitet

Arboretet i Hørsholm

Arboretet er en unik samling af træer og buske og fremstår som en smuk park - eller eksotisk skov. Arboretet benyttes i forbindelse med undervisning og forskning i genetik,  botanik- og planteanvendelse. Parken er åben for alle dagligt fra kl. 7.30 til solnedgang. 

Samlingen er med sine ca. 2000 arter den største samling af træer og buske i Danmark. Oplev f.eks. den imponerende samling af rhododendron og blomstringen i maj eller de mange smukke høstfarver på en efterårsdag.

Besøg Arboretet i Hørsholm den 15. juni kl 10-12

Besøg Arboretet i Hørsholm den 15. juni kl 10-12 og hør om eksempler på forskning der foregår i samlingen Arboretet blev grundlagt i 1936 og har siden bidraget til undervisning og forskning i træer og buske. Generationer af studerende er blevet undervist i samlingen, og mange forskellige studier af træer og buskes udseende, genetik og diversitet har fundet sted gennem de forgangne 80 år.  I anledning af den runde fødselsdag vil forskere fra KU fortælle om eksempler på deres forskning i samlingen. 

  • I samlingen af asketræer kan du møde forskere, som undersøger sygdommen asketoptørre og arbejder med at finde træer, der ikke bliver syge.
  • I gruppen med ædelgran-arter vil forskere fortælle om juletræer og udvikling af vækstkraftige hybrider til produktion af biomasse.
  • I den gruppen med Nordamerikanske arter kan høre om hvordan forskere systematisk undersøger hvilke af de mange eksotiske træarter, der har klaret sig bedst, og hvordan det kan give et fingerpeg om hvordan fremtidens skove vil se ud. 
  • Du kan også høre om insekter, som giver problemer i skovene fordi de på den ene eller anden måde skader træerne, og hvordan Arboretet kan bruges til opdage, om nye arter er kommet til landet.
  • I området med løn, elm, bøg og eg kan du høre om variation i farver og former på blade, frugter og bark, og om hvordan Arboret er opbygget.

Ved indgangen udleveres et kort over hvor i samlingen du vil kunne møde forskerne. Arrangementet starter fra kl 10-12, og alle er velkomne.    

Billedfortælling om Arboretet

Professor i træers genetik Erik Dahl Kjær viser rundt i Arboretet og fortæller om spændende træer og buske (4 min.)
Se billedfortælling om Arboretet

Kom på guidet rundvisning

Få indblik i arboretets arbejde og se Danmarks største samling af træer og buske helt tæt på:
Kom på guidet rundvisning i Arboretet