Naturbaseret forløb for mennesker med senfølger efter hjernerystelse

Bænk i naturen

Københavns Universitet opstarter i samarbejde med Center for Hjerneskade og Hjernerystelsesforeningen et forskningsprojekt, som vil undersøge effekten af naturbaserede forløb for mennesker med senfølger efter hjernerystelse. Efterårsholdene starter i efteråret 2023 og foregår i Terapihaven Nacadia i Arboretet, Hørsholm. Det naturbaserede forløb vil bestå af sansemotoriske øvelser, let til moderat fysisk aktivitet, undervisning i symptomhåndtering samt afspændingsøvelser.

For at kunne deltage skal du have senfølger efter hjernerystelse. Det skal være mindst 3 måneder siden, at du fik hjernerystelse, men inden for de seneste 3 år. Du må ikke modtage anden behandling for dine senfølger i projektperioden. Du skal være motiveret for, at forløbet foregår udendørs i naturen. Forløbet varer 3 timer én gang ugentlig i 10 uger. Det er gratis at deltage, men du skal selv sørge for transport til og fra terapihaven.

Inden start skal du til en visiterende samtale á 1 times varighed hos en neuropsykolog på Center for Hjerneskade. Samtalen foregår i ultimo maj.

 

Projektgruppen består af lektor Sus Sola Corazon og lektor Dorthe Varning Poulsen, Københavns Universitet.

Herudover sygeplejerske Lisbeth Olsen og fysioterapeut Natasha Kæreby. Både Lisbeth og Natasha har en Master i Naturbaseret terapi & sundhedsfremme. Det er os, du vil have kontakt til gennem forløbet.

Sus Sola Corazon

Sus

Dorthe Varning Poulsen

Dorthe

Lisbeth Olsen

Lisbeth

Natasha Kæreby

Natasha

 

 

Indhold: Naturbaseret behandlingsforløb bestående af sansemotoriske øvelser, let til moderat fysisk aktivitet samt undervisning i symptomhåndtering og afspænding
Hvor: Terapihaven Nacadia, Arboretet i Hørsholm
Hvornår: Opstart medio august 2023
Tidsforbrug: 10 gange á 3 timer
Pris: Forløbet er gratis. Du skal selv sørge for transport til og fra terapihaven
Deltagelse: Senfølger efter hjernerystelse i mindst 3 måneder og inden for de seneste 3 år

 

 

 

 

Tilmelding: pcsforskningsprojekt@gmail.com

Hvis du er interesseret i at få flere oplysninger om forløbet, så kontakt Natasha Kæreby (mobil 2744 4307) eller Lisbeth Olsen (mobil 4013 9149).