Om Arboretet i Hørsholm

Arboretet er en samling af træer og buske, der blev etableret i forbindelse med undervisning i botanik og planteanvendelse.

Der findes over 2000 arter af træer og buske - den største samling i Danmark.

Om Arboretet. Foto Kent Pørksen

Arboretet i Hørsholm blev etableret i 1936 som en udvidelse af Forstbotanisk Have i Charlottenlund med det formål at understøtte undervisningen i skovbrugs- og havebrugsbotanik.

Arboretet bruges stadig i forbindelse med undervisning i botanik- og planteanvendelse på Københavns Universitet. Den unikke samling af træer og buske benyttes også til forskellige nationale og internationale forskningsprojekter.

Samlingen er med sine ca. 2000 arter den største samling af træer og buske i Danmark, og besøges hvert år af et stort antal gæster med interessere for træer og buske.

Arboretet har forskellige forsknings- og formidlingsaktiviteter, som bl.a. er muliggjort gennem støtte fra den private G.B. Hartmanns Forskningsfond og 15. Juni Fonden.

Arboretet i Hørsholm er en del af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Arboretsamlingen har åbent daglig fra 7.30 til solnedgang.

Henvendelser vedrørende Arboretet kan rettes til Arboretsmester Ole Byrgesen tlf: 2141 9210 eller Professor Erik D. Kjær, tlf: 2141 9212.