Synergikort: Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport)
Research output: Book/Report › Report › Research
Standard
Synergikort : Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport). / Jessen, Mette Juhl; Andersen, Erling; Andersen, Peter Stubkjær; Balstrøm, Thomas; Fertner, Christian; Lundhede, Thomas; Karlsson Nyed, Patrik; Skov-Petersen, Hans; Vejre, Henrik.
København : Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2023. 66 p. (IGN Rapport; No. marts 2023).Research output: Book/Report › Report › Research
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - RPRT
T1 - Synergikort
T2 - Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport)
AU - Jessen, Mette Juhl
AU - Andersen, Erling
AU - Andersen, Peter Stubkjær
AU - Balstrøm, Thomas
AU - Fertner, Christian
AU - Lundhede, Thomas
AU - Karlsson Nyed, Patrik
AU - Skov-Petersen, Hans
AU - Vejre, Henrik
PY - 2023
Y1 - 2023
N2 - Klimalovens 2030-mål om 70% reduktion i udledningen af drivhusgasser kræver både redskaber, der er hurtigtvirkende, og redskaber, der kan virke på længere sigt. Nye skoves kulstofbindinger er i den forbindelse blevet fremhævet som en vigtig mekanisme, og skovrejsning er derfor et vigtigt virkemiddel.I arbejdet med Skovplanen (jf. Finanslov 2022) skal der af hensyn til klimaet og samfundets forsyningssikkerhed i forhold til træ og biomasse afsøges muligheder for at fremskynde målsætningen om en forøgelse af skovarealet.Formålet med Synergikortet er at tilvejebringe et bedre beslutningsgrundlag for en sådan fremskyndelse af skovrejsningen. Baseret på en række arealrelaterede analyser skal kortet give et landsdækkende overblik over de mest egnede lokaliteter til skovrejsning.Beslutningsgrundlaget tilvejebringes i form at et dynamisk danmarkskort, der viser de mest egnede lokaliteter ud fra forskellige valg af kriterier for etablering af skov, og de tilknyttede synergieffekter. Kortet er projektets hovedresultat. Denne rapport er dels en brugervejledning, dels en beskrivelse af proces og overvejelser bag det digitale kort, samt de indgående lag i kortet.
AB - Klimalovens 2030-mål om 70% reduktion i udledningen af drivhusgasser kræver både redskaber, der er hurtigtvirkende, og redskaber, der kan virke på længere sigt. Nye skoves kulstofbindinger er i den forbindelse blevet fremhævet som en vigtig mekanisme, og skovrejsning er derfor et vigtigt virkemiddel.I arbejdet med Skovplanen (jf. Finanslov 2022) skal der af hensyn til klimaet og samfundets forsyningssikkerhed i forhold til træ og biomasse afsøges muligheder for at fremskynde målsætningen om en forøgelse af skovarealet.Formålet med Synergikortet er at tilvejebringe et bedre beslutningsgrundlag for en sådan fremskyndelse af skovrejsningen. Baseret på en række arealrelaterede analyser skal kortet give et landsdækkende overblik over de mest egnede lokaliteter til skovrejsning.Beslutningsgrundlaget tilvejebringes i form at et dynamisk danmarkskort, der viser de mest egnede lokaliteter ud fra forskellige valg af kriterier for etablering af skov, og de tilknyttede synergieffekter. Kortet er projektets hovedresultat. Denne rapport er dels en brugervejledning, dels en beskrivelse af proces og overvejelser bag det digitale kort, samt de indgående lag i kortet.
M3 - Rapport
T3 - IGN Rapport
BT - Synergikort
PB - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
CY - København
ER -
ID: 340696893