Synergikort: Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport)

Research output: Book/ReportReportResearch

Standard

Synergikort : Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport). / Jessen, Mette Juhl; Andersen, Erling; Andersen, Peter Stubkjær; Balstrøm, Thomas; Fertner, Christian; Lundhede, Thomas; Karlsson Nyed, Patrik; Skov-Petersen, Hans; Vejre, Henrik.

København : Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2023. 66 p. (IGN Rapport; No. marts 2023).

Research output: Book/ReportReportResearch

Harvard

Jessen, MJ, Andersen, E, Andersen, PS, Balstrøm, T, Fertner, C, Lundhede, T, Karlsson Nyed, P, Skov-Petersen, H & Vejre, H 2023, Synergikort: Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport). IGN Rapport, no. marts 2023, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, København.

APA

Jessen, M. J., Andersen, E., Andersen, P. S., Balstrøm, T., Fertner, C., Lundhede, T., Karlsson Nyed, P., Skov-Petersen, H., & Vejre, H. (2023). Synergikort: Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport). Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet. IGN Rapport No. marts 2023

Vancouver

Jessen MJ, Andersen E, Andersen PS, Balstrøm T, Fertner C, Lundhede T et al. Synergikort: Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport). København: Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2023. 66 p. (IGN Rapport; No. marts 2023).

Author

Jessen, Mette Juhl ; Andersen, Erling ; Andersen, Peter Stubkjær ; Balstrøm, Thomas ; Fertner, Christian ; Lundhede, Thomas ; Karlsson Nyed, Patrik ; Skov-Petersen, Hans ; Vejre, Henrik. / Synergikort : Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport). København : Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2023. 66 p. (IGN Rapport; No. marts 2023).

Bibtex

@book{89822e0bcb624d188ae5d81e97fe55e6,
title = "Synergikort: Skovrejsningspotentiale i Danmark (f{\o}lgerapport)",
abstract = "Klimalovens 2030-m{\aa}l om 70% reduktion i udledningen af drivhusgasser kr{\ae}ver b{\aa}de redskaber, der er hurtigtvirkende, og redskaber, der kan virke p{\aa} l{\ae}ngere sigt. Nye skoves kulstofbindinger er i den forbindelse blevet fremh{\ae}vet som en vigtig mekanisme, og skovrejsning er derfor et vigtigt virkemiddel.I arbejdet med Skovplanen (jf. Finanslov 2022) skal der af hensyn til klimaet og samfundets forsyningssikkerhed i forhold til tr{\ae} og biomasse afs{\o}ges muligheder for at fremskynde m{\aa}ls{\ae}tningen om en for{\o}gelse af skovarealet.Form{\aa}let med Synergikortet er at tilvejebringe et bedre beslutningsgrundlag for en s{\aa}dan fremskyndelse af skovrejsningen. Baseret p{\aa} en r{\ae}kke arealrelaterede analyser skal kortet give et landsd{\ae}kkende overblik over de mest egnede lokaliteter til skovrejsning.Beslutningsgrundlaget tilvejebringes i form at et dynamisk danmarkskort, der viser de mest egnede lokaliteter ud fra forskellige valg af kriterier for etablering af skov, og de tilknyttede synergieffekter. Kortet er projektets hovedresultat. Denne rapport er dels en brugervejledning, dels en beskrivelse af proces og overvejelser bag det digitale kort, samt de indg{\aa}ende lag i kortet.",
author = "Jessen, {Mette Juhl} and Erling Andersen and Andersen, {Peter Stubkj{\ae}r} and Thomas Balstr{\o}m and Christian Fertner and Thomas Lundhede and {Karlsson Nyed}, Patrik and Hans Skov-Petersen and Henrik Vejre",
year = "2023",
language = "Dansk",
series = "IGN Rapport",
publisher = "Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, K{\o}benhavns Universitet",
number = "marts 2023",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Synergikort

T2 - Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport)

AU - Jessen, Mette Juhl

AU - Andersen, Erling

AU - Andersen, Peter Stubkjær

AU - Balstrøm, Thomas

AU - Fertner, Christian

AU - Lundhede, Thomas

AU - Karlsson Nyed, Patrik

AU - Skov-Petersen, Hans

AU - Vejre, Henrik

PY - 2023

Y1 - 2023

N2 - Klimalovens 2030-mål om 70% reduktion i udledningen af drivhusgasser kræver både redskaber, der er hurtigtvirkende, og redskaber, der kan virke på længere sigt. Nye skoves kulstofbindinger er i den forbindelse blevet fremhævet som en vigtig mekanisme, og skovrejsning er derfor et vigtigt virkemiddel.I arbejdet med Skovplanen (jf. Finanslov 2022) skal der af hensyn til klimaet og samfundets forsyningssikkerhed i forhold til træ og biomasse afsøges muligheder for at fremskynde målsætningen om en forøgelse af skovarealet.Formålet med Synergikortet er at tilvejebringe et bedre beslutningsgrundlag for en sådan fremskyndelse af skovrejsningen. Baseret på en række arealrelaterede analyser skal kortet give et landsdækkende overblik over de mest egnede lokaliteter til skovrejsning.Beslutningsgrundlaget tilvejebringes i form at et dynamisk danmarkskort, der viser de mest egnede lokaliteter ud fra forskellige valg af kriterier for etablering af skov, og de tilknyttede synergieffekter. Kortet er projektets hovedresultat. Denne rapport er dels en brugervejledning, dels en beskrivelse af proces og overvejelser bag det digitale kort, samt de indgående lag i kortet.

AB - Klimalovens 2030-mål om 70% reduktion i udledningen af drivhusgasser kræver både redskaber, der er hurtigtvirkende, og redskaber, der kan virke på længere sigt. Nye skoves kulstofbindinger er i den forbindelse blevet fremhævet som en vigtig mekanisme, og skovrejsning er derfor et vigtigt virkemiddel.I arbejdet med Skovplanen (jf. Finanslov 2022) skal der af hensyn til klimaet og samfundets forsyningssikkerhed i forhold til træ og biomasse afsøges muligheder for at fremskynde målsætningen om en forøgelse af skovarealet.Formålet med Synergikortet er at tilvejebringe et bedre beslutningsgrundlag for en sådan fremskyndelse af skovrejsningen. Baseret på en række arealrelaterede analyser skal kortet give et landsdækkende overblik over de mest egnede lokaliteter til skovrejsning.Beslutningsgrundlaget tilvejebringes i form at et dynamisk danmarkskort, der viser de mest egnede lokaliteter ud fra forskellige valg af kriterier for etablering af skov, og de tilknyttede synergieffekter. Kortet er projektets hovedresultat. Denne rapport er dels en brugervejledning, dels en beskrivelse af proces og overvejelser bag det digitale kort, samt de indgående lag i kortet.

M3 - Rapport

T3 - IGN Rapport

BT - Synergikort

PB - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet

CY - København

ER -

ID: 340696893