Camilla Ruø Rasmussen

Camilla Ruø Rasmussen

Tenure Track Adjunkt

Jeg forsøger at forstå, hvordan planter udnytter tilgængelige ressourcer, og hvordan prøver at få fat i dem, når ressourcerne er knappe. Det gør jeg ved at studere rødder, deres vækst og adfærd i planternes naturlige miljø – jord.

Jeg har fokus på vand og kvælstof - to ressourcer, der ofte begrænser plantevæksten, men også resulterer i miljøproblemer og klimatiske udfordringer, når der er for meget af dem.

Min forskning er drevet af ønsket om at skabe bæredygtige landbrugs-økosystemer, der er modstandsdygtige over for tørke, effektivt udnytter tilgængelige næringsstoffer og forhindrer udvaskning af næringsstoffer og dannelse af drivhusgasser.

Jeg er nysgerrig på hvordan planter klarer sig, når der kun er vand i den dybere del af deres rodzone. Er de opportunister, der bruger vand, når de kan, eller er de konservative og sparer på det? Jeg er også interesseret i, hvordan planternes optagelse af kvælstof tæt på jordoverfladen kan forhindre dannelsen af ​​den stærke drivhusgas lattergas og hvordan kvælstofoptagelse dybt i jordprofilen kan forhindre udvaskning. Interaktioner mellem planter også vigtige i den kontekst. Hvordan konkurrerer planter, genkender de andre planter, og hvis ja, samarbejder de eller skader hinanden?

Kompleksiteten af ​​de processer, der foregår i jord-plante-atmosfære-kontinuummet, kræver samarbejde på tværs af discipliner. Som eksperimentalist udvikler jeg metoder og udstyr og samarbejder med forskere inden for remote sensing og modellering.

Aktuel forskning

Jeg er temaleder for landskabsforsøgene ved “Center for Landscape Research in Sustainable Agricultural Futures”, Land-CRAFT

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg underviser på følgende kurser:

ID: 71120914