Byens gulv 2023

Belægning

Byens gulv 2023 er afholdt – tak til oplægsholdere, virksomheder og alle deltagerne

Program

Byens gulve er for alle – men det skaber også dilemmaer og nogle gange konflikter – og dét er netop temaet for Byens Gulv 2023. Nogle af de spørgsmål, der ligger bag arbejdet med at sammensætte årets program er:

  • Hvordan kan man genbruge materialer på byens gulve? Og hvordan gør vi det, inden for den gældende lovgivning?  
  • Hvorfor taler vi kun om CO2 og klima i byggeriet – og ikke mellem husene?
  • Hvad er faktisk bedst? At bygge tæt eller lave lækre frirum med god biodiversitet?
  • Skal vi certificere, eller er det ikke ambitiøst nok?
  • Overskudsjord – hvordan kan vi have jord i overskud, når der er ressourceknaphed?

Læs om temaerne og se oplægsholderne til årets konference

Call

Har du vigtige spørgsmål vi bør tage op? Oplever du at stå i dilemmaer og konflikter, som vi bør sætte under lup? Eller kender du til super-interessante projekter, som bør få en plads på Byens Gulv? – så send en mail til db@byplanlab.dk senest den 20. oktober 2022.

Byens Gulv kort sagt

  • 12-15 aktuelle oplæg fra ind- og udland, debat og workshops fordelt på 3 spor
  • Virksomhedsmesse, hvor mere end 20 producenter og andre aktører på belægningsområdet præsenterer de nyeste materialer og produkter
  • Viden, netværk og inspiration i fokus

Mød alle de andre

Arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører, som kommer fra både private rådgivningsvirksomheder, forsyningsvirksomheder samt offentlige institutioner som universiteter, kommuner og stat. Intet andet sted mødes så tværfagligt et felt med så stor ekspertfaglig og specialiseret viden om Byens Gulve.

Torsdag d. 9. februar på Nyborg Strand

 

 

 

Pris

Deltagelse i konferencen koster 2.500 kr. ekskl. moms pr. person. Ved EARLY BIRD-tilmelding senest den 10. november er prisen 2.300 kr. ekskl. moms.

GRUPPERABAT: Den 4. tilmeldte fra samme organisation er gratis. Tilbuddet gælder også, hvis man rammer 8 osv. Skriv venligst ’grupperabat’ i feltet 'Bemærkninger', når I tilmelder jer.

Tilmelding

Tilmeldingsfrist: Den 8. januar 2023. Tilmelding er bindende.

Tilmelding til Byens Gulv registreres af Dansk Byplanlaboratorium.

 

Konferencen giver virksomheder mulighed for at vise deres produkter frem, profilere sig og komme i dialog med konferencedeltagere i pauser. Nedenfor er eksempler på tidligere udstillere. Alle virksomheder med relation til byens gulv er velkomne, det være sig både producenter og leverandører af belægningsmaterialer, rådgivere og forsyningsselskaber mm. Hvis du ønsker at udstille på Byens Gulv 2023, kan du læse mere og tilmelde dig her

Tidligere udstillere

Aarhus Cementvarefabrik A/S
Aarhus C er etableret i 1909 under navnet ’Jysk gips og Cementstøberi’. Virksomheden er siden flyttet fra Århus til Lystup hvorfra der produceres specialprodukter inden for belægningssten og fliser. Et af de seneste projekter er produktion af betonelementer til Jellinge Monumenterne.
Aarhus Cementvarefabrik A/S

DOB
DOB er specialiseret i overfladebelægning (OB) på veje, stier og pladser overalt i Danmark.  OB kan udlægges i flere forskellige farver og kan anvendes på alle gængse underlag som f.eks. asfalt, stabilgrus og genbrugsasfalt.

DOB

FC Beton A/S
En nordjysk virksomhed, som blev grundlagt under besættelsen i 1942 af Jens Mølgaard og hans kone Sara i Frejlev by, udenfor Aalborg.

Sidenhen er der blevet produceret meget beton i Fejlev på beton- og cementstøberiet, hvor der udover færdigbeton også produceres belægningssten til indkørsler og parkeringspladser, Lecablokke og fundablokke til byggeriet, havefliser til anlæg af terrasser og havestier samt betonsten til en støttemur eller lyddæmpende mur og mange andre betonprodukter.

Logo for FC Beton A/S

Gammelrand Beton A/S
Hos Gammelrand Beton A/S har vi faciliteter til produktion af specialprodukter af næsten enhver art. Alle specialprodukter støbes i forme, som fremstilles i vores snedkerværksted. Det giver frihed i valg af dimensioner, rette eller skæve vinkler, krumme eller lige flader – også til mindre opgaver. Alle produkter vådstøbes, hvilket giver mulighed for både glatte, kostede eller ru overflader. Betonen til produkterne leveres fra vores færdigbetonfabrik. Specialprodukter kan fx være sidde-plinte, trappetrin og fliser i store formater, små udløbsbygværker til klimasikring, fundamenter eller støttevægge – kun fantasien sætter grænsen.

Gammelrand Beton A7S
HITSA
HITSA forsyner og forskønner byens rum med inventar i høj kvalitet. I mere end 25 år har vi i samarbejde med kommuner, anlægsgartnere, boligforeninger og entreprenører indrettet gader og parker, så de både er indbydende, funktionelle og behagelige at færdes i. Et tæt partnerskab med danske designere og arkitekter betyder desuden, at vi i dag kan tilbyde et bredt produktsortiment med alt fra cykelstativer over bord- & bænkesæt til overdækninger. Har kunden behov og ønsker, der ikke kan indfries i vor faste sortiment, tilbyder vi også skræddersyede specialløsninger. Alle produkter bliver produceret på vor fabrik i Hejls, syd for Kolding.
HITSA
IBF
IBF producerer betonløsninger til den danske byggebranche og har siden grundlæggelsen i 1960 været en væsentlig samarbejdspartner i forbindelse med byggeri til både virksomheder, private og det offentlige. Med udgangspunkt i produktion i Danmark, Polen, Rumænien og USA producerer IBF i dag mere end 100 forskellige typer af belægningssten.
IBF

KantDesign
Vi skaber nye innovative kantafgrænsninger til fremtidens landskabs- og havearkitektur. Alle kanter er støbt med vores Kantdesign kantudlægger. Har vi ikke den form I ønsker til projektet, så kan vi producere den ved hjælp af en tegning fra dig.

KantDesign
Lampas
Lampas designer og fremstiller prisbelønnet udendørs belysning til byrum, stier og pladser. Vi har siden grundlæggelsen i 1971 samarbejdet med danske arkitekter og designere om at skabe parklamper, pullerter, væglamper og pendler, som er enestående, både når det gælder udtryk og funktionalitet.

 

NCC A/S 
NCC Roads' råstofafdeling indvinder og forædler tilslag til bl.a. asfalt og beton. NCC Roads er blandt Danmarks førende leverandører med en årlig råstofindvending på ca. 6 mio. tons. NCC Roads er en del af den svenske NCC koncern der omfatter ca. 17.500 medarbejdere i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og de Baltiske lande.

NCC 

out-sider a/s
out-sider er til enhver tid Skandinaviens mest udfordrende leverandør af oplevelsesinventar til offentlige miljøer. Vi lever og ånder for den kreative tankegang og proces, når det handler om at kreere, producere og levere dynamiske byrumselementer og -inventar til bybilledet og de offentlige miljøer. Vi vil hele tiden være innovative og udvikle vores koncepter, idéer og produkter.


out-sider a/s

Betongruppen RBR A/S
Betongruppen RBR producerer industristen og andre belægningssten, fortovsfliser og havefliser, miljøsten samt elementer til læ og støttemurer. Produkterne kan ses på Byggecentrums udstilling i Middelfart, samt ved en række Stark-byggemarkeder over hele landet.
RBR
RC Beton A/S
Med udgangspunkt i produktionsanlæg i Rødkærsbro, Aars og Brønderslev leverer RC Betonvarer en bred vifte af betonprodukter. Det er alt fra brøndgods til tanke og belægningssten. I september 2013 kunne virksomheden fejre sit 75 års jubilæum.
RC Beton A/S
Sandstone
Sandstone designer og importerer vejrbestandige og stærke sandsten til det skandinaviske klima, hovedsageligt fra Indien men også fra Storbritannien og Tyskland. Belægningsmaterialer til gang- og kørearealer, pt. 12 forskellige farver og i alle formater fx chaussésten, brosten, klinkestørrelser og store fliser. Overflader i kløvet, skåret, rumlet, sandblæst, poleret etc.

Sandstone
Steffen Sten
Med base i Odense har virksomheden siden 1997 forhandlet klinker til en del af de nye byrum i Odense; Grønnegade, Gråbrødre plads m. fl. Der er desuden leveret klinker til renovering v. Århus Universitet, Tivoli blandt flere. Produkterne tæller en lang række formater og nuancer, og der udvikles løbende flere i samarbejde med kunder.
Steffen Sten
Thisted Cementvarefabrik
Siden 1945 har Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S været leverandør til dansk byggeri med produkter indenfor landbrug-, bolig-, og industribyggeri, samt entreprenørprodukter. Herunder også belægningsprodukter. Ingen opgave er for stor og ingen for lille, det er virksomhedens holdning hele tiden at være udviklende og nyskabende i forhold til det marked, vi agerer på.
Thisted Cementvarefabrik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferencen arrangeres i et samarbejde mellem Dansk Beton og Betonvareforeningen, Københavns Universitet, Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, IDA, KVT, vej-eu.dk og Dansk Byplanlaboratorium

Hovedarrangører

Dansk Beton, Betonvareforeningen
Dansk Byplanlaboratorium
Københavns Universitet – Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning

Medarrangører

VEJ-EU
Danske Anlægsgartnere
Danske Landskabsarkitekter
Kommunal Vejteknisk Forening
IDA – Trafik og Byplan

Kontakt

Anne Møller, Dansk Byplanlaboratorium
am@byplanlab.dk

Dorthe Mathiesen, Dansk Beton, Betonvareforeningen
dma@di.dk

Kim Tang, Danske Anlægsgartnere
kt@dag.dk

Jakob Sandall Sørensen, Danske Landskabsarkitekter
jss@schonherr.dk

Bente Rands Mortensen, Kommunal Vejteknisk Forening
benterands.mortensen@silkeborg.dk

Torben Dam, Københavns Universitet
toda@ign.ku.dk

Virksomhedsmessen
Lone Stendal, Dansk Beton
lost@di.dk

 

 

 

 

 

Du kan også følge konferencen på Dansk Byplanlaboratoriums hjemmeside