Skovstatistik 2022

Research output: Book/ReportReportCommunication

Standard

Skovstatistik 2022. / Nord-Larsen, Thomas; Østergaard, Mathilde Juul; Riis-Nielsen, Torben; Thomsen, Iben Margrete; Bentsen, Niclas Scott; Jørgensen, Bruno Bilde.

Frederiksberg : Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2023. 64 p.

Research output: Book/ReportReportCommunication

Harvard

Nord-Larsen, T, Østergaard, MJ, Riis-Nielsen, T, Thomsen, IM, Bentsen, NS & Jørgensen, BB 2023, Skovstatistik 2022. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, Frederiksberg.

APA

Nord-Larsen, T., Østergaard, M. J., Riis-Nielsen, T., Thomsen, I. M., Bentsen, N. S., & Jørgensen, B. B. (2023). Skovstatistik 2022. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet.

Vancouver

Nord-Larsen T, Østergaard MJ, Riis-Nielsen T, Thomsen IM, Bentsen NS, Jørgensen BB. Skovstatistik 2022. Frederiksberg: Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2023. 64 p.

Author

Nord-Larsen, Thomas ; Østergaard, Mathilde Juul ; Riis-Nielsen, Torben ; Thomsen, Iben Margrete ; Bentsen, Niclas Scott ; Jørgensen, Bruno Bilde. / Skovstatistik 2022. Frederiksberg : Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2023. 64 p.

Bibtex

@book{1270cbfc49d94d0e8ec3cf9fd56a4cfd,
title = "Skovstatistik 2022",
abstract = "Over det meste af jorden spiller skovene en vigtig rolle for mennesker s{\aa}vel som for plante- og dyreliv. Skovene kan v{\ae}re et afslappende rum for s{\o}ndagens skovtur, danne grundlag for familiens {\o}konomi som arbejdsplads, levere materialer og energi til samfundet, tilbyde rent drikkevand og danne levested for et v{\ae}ld af arter. Netop p{\aa} grund af den mangfoldighed af goder, som skovene giver samfundet, hvilket ogs{\aa} omfatter at modvirke globale klimaforandringer og levere en del af l{\o}sningen p{\aa} tabet af biodiversitet, er det afg{\o}rende at finde en b{\ae}redygtig balance mellem forskellige hensyn i deres forvaltning. Dette afspejles i Skovstatistik 2022, som er bygget op om de seks paneurop{\ae}iske kriterier for b{\ae}redygtig skovforvaltning. Kriterierne afspejler hver for sig en del af den samlede b{\ae}redygtighed og beskrives gennem en r{\ae}kke tilknyttedeindikatorer i hvert af publikationens kapitler.Skovstatistik 2022 rapporterer i hovedsagen data indsamlet som en del af Danmarks Skovstatistik. Danmarks Skovstatistik er en stikpr{\o}vebaseret opg{\o}relse af de danske skove bygget p{\aa} et net af pr{\o}veflader, der d{\ae}kker hele landet. M{\aa}linger p{\aa} disse pr{\o}veflader udf{\o}res ved hj{\ae}lp af metoder, der er udviklet i et internationalt samarbejde med andre forskningsmilj{\o}er i det europ{\ae}iske netv{\ae}rk for skovoverv{\aa}gning (ENFIN - European National Forest Inventory Network).Indsamlingen af feltdata til Skovstatistik 2022 markerer 20-{\aa}ret for Danmarks Skovstatistik. Samtidig blev 2022 {\aa}ret, hvor vi tog nyt feltudstyr i brug i form af programmet FieldMap som afl{\o}sning for et {\ae}ldre system. Udskiftningen er sket for bedre at sikre datakvaliteten og muligg{\o}re nye og mere pr{\ae}cise m{\aa}linger. Udskiftningen af systemet har kr{\ae}vet ressourcer, dels til at indk{\o}be udstyret, men ogs{\aa} til at udvikle systemet til danske forhold og tr{\ae}ne medarbejdere i brugen af det. Denne udvikling var og er kun mulig med en stor indsats og et t{\ae}t arbejde mellem forskere, m{\aa}leteknikere og medarbejdere, besk{\ae}ftiget med databaser og softwareudvikling. Tak for et godt samarbejde!Skovstatistik 2022 er udarbejdet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning p{\aa} K{\o}benhavns Universitet for Milj{\o}styrelsen.",
author = "Thomas Nord-Larsen and {\O}stergaard, {Mathilde Juul} and Torben Riis-Nielsen and Thomsen, {Iben Margrete} and Bentsen, {Niclas Scott} and J{\o}rgensen, {Bruno Bilde}",
year = "2023",
language = "Dansk",
publisher = "Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, K{\o}benhavns Universitet",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Skovstatistik 2022

AU - Nord-Larsen, Thomas

AU - Østergaard, Mathilde Juul

AU - Riis-Nielsen, Torben

AU - Thomsen, Iben Margrete

AU - Bentsen, Niclas Scott

AU - Jørgensen, Bruno Bilde

PY - 2023

Y1 - 2023

N2 - Over det meste af jorden spiller skovene en vigtig rolle for mennesker såvel som for plante- og dyreliv. Skovene kan være et afslappende rum for søndagens skovtur, danne grundlag for familiens økonomi som arbejdsplads, levere materialer og energi til samfundet, tilbyde rent drikkevand og danne levested for et væld af arter. Netop på grund af den mangfoldighed af goder, som skovene giver samfundet, hvilket også omfatter at modvirke globale klimaforandringer og levere en del af løsningen på tabet af biodiversitet, er det afgørende at finde en bæredygtig balance mellem forskellige hensyn i deres forvaltning. Dette afspejles i Skovstatistik 2022, som er bygget op om de seks paneuropæiske kriterier for bæredygtig skovforvaltning. Kriterierne afspejler hver for sig en del af den samlede bæredygtighed og beskrives gennem en række tilknyttedeindikatorer i hvert af publikationens kapitler.Skovstatistik 2022 rapporterer i hovedsagen data indsamlet som en del af Danmarks Skovstatistik. Danmarks Skovstatistik er en stikprøvebaseret opgørelse af de danske skove bygget på et net af prøveflader, der dækker hele landet. Målinger på disse prøveflader udføres ved hjælp af metoder, der er udviklet i et internationalt samarbejde med andre forskningsmiljøer i det europæiske netværk for skovovervågning (ENFIN - European National Forest Inventory Network).Indsamlingen af feltdata til Skovstatistik 2022 markerer 20-året for Danmarks Skovstatistik. Samtidig blev 2022 året, hvor vi tog nyt feltudstyr i brug i form af programmet FieldMap som afløsning for et ældre system. Udskiftningen er sket for bedre at sikre datakvaliteten og muliggøre nye og mere præcise målinger. Udskiftningen af systemet har krævet ressourcer, dels til at indkøbe udstyret, men også til at udvikle systemet til danske forhold og træne medarbejdere i brugen af det. Denne udvikling var og er kun mulig med en stor indsats og et tæt arbejde mellem forskere, måleteknikere og medarbejdere, beskæftiget med databaser og softwareudvikling. Tak for et godt samarbejde!Skovstatistik 2022 er udarbejdet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet for Miljøstyrelsen.

AB - Over det meste af jorden spiller skovene en vigtig rolle for mennesker såvel som for plante- og dyreliv. Skovene kan være et afslappende rum for søndagens skovtur, danne grundlag for familiens økonomi som arbejdsplads, levere materialer og energi til samfundet, tilbyde rent drikkevand og danne levested for et væld af arter. Netop på grund af den mangfoldighed af goder, som skovene giver samfundet, hvilket også omfatter at modvirke globale klimaforandringer og levere en del af løsningen på tabet af biodiversitet, er det afgørende at finde en bæredygtig balance mellem forskellige hensyn i deres forvaltning. Dette afspejles i Skovstatistik 2022, som er bygget op om de seks paneuropæiske kriterier for bæredygtig skovforvaltning. Kriterierne afspejler hver for sig en del af den samlede bæredygtighed og beskrives gennem en række tilknyttedeindikatorer i hvert af publikationens kapitler.Skovstatistik 2022 rapporterer i hovedsagen data indsamlet som en del af Danmarks Skovstatistik. Danmarks Skovstatistik er en stikprøvebaseret opgørelse af de danske skove bygget på et net af prøveflader, der dækker hele landet. Målinger på disse prøveflader udføres ved hjælp af metoder, der er udviklet i et internationalt samarbejde med andre forskningsmiljøer i det europæiske netværk for skovovervågning (ENFIN - European National Forest Inventory Network).Indsamlingen af feltdata til Skovstatistik 2022 markerer 20-året for Danmarks Skovstatistik. Samtidig blev 2022 året, hvor vi tog nyt feltudstyr i brug i form af programmet FieldMap som afløsning for et ældre system. Udskiftningen er sket for bedre at sikre datakvaliteten og muliggøre nye og mere præcise målinger. Udskiftningen af systemet har krævet ressourcer, dels til at indkøbe udstyret, men også til at udvikle systemet til danske forhold og træne medarbejdere i brugen af det. Denne udvikling var og er kun mulig med en stor indsats og et tæt arbejde mellem forskere, måleteknikere og medarbejdere, beskæftiget med databaser og softwareudvikling. Tak for et godt samarbejde!Skovstatistik 2022 er udarbejdet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet for Miljøstyrelsen.

M3 - Rapport

BT - Skovstatistik 2022

PB - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet

CY - Frederiksberg

ER -

ID: 376455999