Byerne og det stigende havvand

Det er med stor glæde, at vi inviterer til endnu et webinar i rækken af webinarer, der fokuserer på byer og stigende havvand. Fra forskellige perspektiver og baseret på såvel dansk som udenlandsk forskning og erfaringer adresserer webinarerne muligheder og udfordringer.

At forholde sig til fremtidens mere hyppige oversvømmelser er blevet et centralt tema i danske kystbyer, som samtidig er nogle af landets ældste byer. Det rejser dermed en række spørgsmål om hvordan, vi vil forholde os til byernes historiske arv.

Med baggrund i internationale eksempler viser oplægget, hvordan klimaforandringerne udfordrer de etablerede måder at arbejde med kulturarv på. Samtidig fremhæves nye potentialer for at tænke historiske efterladenskaber og landskabelige dynamikker aktivt ind i planlægningen af mere bæredygtige, demokratiske og resiliente byer.

Rapport: https://realdania.dk/publikationer/faglige-publikationer/klimakrise-byudvikling-og-bevaring

Sprog: dansk

Platform: Zoom. Efter tillmelding modtager du en bekræftelsesmail hvori zoom-linket er oplyst. Link bliver sendt via mail før webinaret.

Tilmelding: Online på science.nemtilmeld.dk/1032/ (Senest 1. februar kl. 14.00)

Det er gratis at deltage.

Om Svava Riesto og Rikke Stenbro

Svava Riesto har i regi af række større danske og internationale forskningsprojekter nærstuderet de roller, kulturarv spiller i aktuel byplanlægning –som stopklods, ressource, som middel til samskabelse, og bæredygtighed mm. Senest har hun sammen med et hold af forskere publiceret studier fra konkrete kystbyer, der viser nye og meget forskellige tilgange i at balancere klimatilpasnings-, udviklings- og kulturarvshensyn.

Rikke Stenbro er specialist i bevaringsudvikling og har en bred erfaring med forsknings- planlægnings- og udviklingsprojekter i ind- og udland. Hun er indehaver af Substrata, som tilbyder strategisk, bevaringsfaglig rådgivning til bl.a. myndigheder, kommuner og private bygherrer. Kendetegnende for Stenbros arbejde er hendes evne til at aktivere sin forskningsbaggrund i sin faglige praksis - og omvendt at aktivere sin store viden om praksis i sin forskning.