Byerne og det stigende havvand

Det er med stor glæde, at vi inviterer til endnu et webinar i rækken af webinarer, der fokuserer på byer og stigende havvand. Fra forskellige perspektiver og baseret på såvel dansk som udenlandsk forskning og erfaringer adresserer webinarerne muligheder og udfordringer.

Sprog: Engelsk

Platform: Zoom. Link bliver sendt via mail før webinaret.

Tilmelding: online på science.nemtilmeld.dk/1031/ (senest 12 januar 2022)

Det er gratis at deltage.

Om Cintia O. Quintana
Uddannet havøkolog, ekspert i kystrestaurering, biodiversitet og biogeokemi. Hun arbejder på naturlige og restaurerede kyst- og marineøkosystemer, der undersøger næringsstofkredsløb og drivhusgasbalance samt på vurderinger af flora- og faunasamfund. Cintia bruger sine forskningsresultater til at udvikle tværfagligt arbejde med naturbaserede løsninger sammen med forskellige interessenter og myndigheder.

Kystområder og kystlinjen er steder med høj biologisk produktion og rig biodiversitet, men væksten af ​​byer og kystnære beskyttelser fører til tab af levesteder og barrierer for økologiske forbindelser. I dette webinar vil hun tale om konsekvenserne af business-as-usual kystforsvar og "bløde tilpasningstilgange" til havniveaustigning.

Den "bløde tilpasning" består af de såkaldte naturbaserede løsninger, som integrerer økosystemtjenester af kyst- og havhabitater såsom naturlig kystbeskyttelse, næringsstoffiltrering, CO2-lagring, opvækstplads for kommercielle fisk, blandt andet. Denne holistiske og paraplytilgang kan give både modstandsdygtighed over for klimaændringer og tilbagevenden af ​​biodiversitet og dermed gensidige fordele for samfundet og naturen.