Udstilling: Helsingørs tidslige horisont – historier om mennesker, landskaber og natur i forandring

Foto fra opsætningen
Foto fra opsætningen taget af Lærke Sophie Keil.

Landskabsarkitektstuderende bag udstilling i Helsingør – historier om mennesker og natur i forandring

Den 28. april åbner Helsingørs tidslige horisont – historier om mennesker, landskaber og natur i forandring en udstilling samt en række audio guides skabt til Helsingør by af studerende på Landskabsarkitektur på Københavns Universitet.

I dag er naturen under forandring, og vi ved mere om, hvilke konsekvenser det har, at mennesker udnytter naturressourcer og ændrer landskabet og jordens klima. Hvordan giver det sig udslag i Helsingørs landskab?

Hele foråret har de studerende arbejdet i Helsingør og været på feltarbejde på forskellige steder i byen; fx på havnen, i Marienlysts haver og i byens baggårde. Resultatet er blevet en historisk installation – en række panoramaer, som fortæller om Helsingørs fortid, nutid og fremtid i et landskabs- og bæredygtighedsperspektiv. Samtidig har de studerende lavet audioguides, som man kan låne med ud i Helsingørs landskab.

Foto fra opsætningen taget af Lærke Sophie Keil.

Udstillingen vises på Kulturværftet. Der serveres et glas vin og de udstillende studerende vil præsentere deres arbejder. Udstillingen åbnes af historiker og byrådsmedlem Christian Holm Donatzky.

Udstillingen er åben frem til august og er udarbejdet i et samarbejde mellem bacheloruddannelsen i landskabsarkitektur og Helsingør kommune/Catch. Den er lavet i kurset Landskabsarkitekturens Fortid, Nutid og Fremtid.

Udstillingen viser arbejder af: Charlotte Liv Houmann Christensen, Sofie Møller Dissing, Nicoline Sciuto Hammer, Lærke Frida Schiøtt Jensen, Simone Skovdal Kejser, Laila Larsen Kildesgaard, Isabella Ljudmille Konge, Katinka Pi Madsen, Selma Viola Mallan, Ida Balslev Pedersen, Sine Waltersdorf Viager Smed og Sanne Bartkowiak  i samarbejde med  deres undervisere Richard Hare, Svava Riesto, Henriette Steiner og Lærke Sophie Keil.