Alle ansatte – Københavns Universitet

IGN > Ansatte > Alle ansatte

Svava Riesto

Svava Riesto

Lektor

  • Landskabsarkitektur og planlægning

    Rolighedsvej 23

    1958 Frederiksberg C

    Telefon: +45 35 33 17 68

Min forskning undersøger byer og landskaber, i spændingsfeltet mellem bevaring og udvikling og de tidsligheder, der gør sig gældende i byen. Jeg har særlig arbejdet med industriområder og almene boligområder i et nutidigt og historisk perspektiv og i de senere år mere og mere set på hvordan klimasikring påvirker byens offentlige rum. Min forskning undersøger hvordan steder forander sig i takt med skiftende kulturelle ideer, sociale praksisser og materialiteter. Mit arbejde bygger broer mellem forskning og paksis indenfor kulturarv, kulturhistorie, klimasikring, landskabsarkitektur- og planlægning og bidrager til udvklingen af disse felter.

 

Udannet kunsthistoriker ved det Arktitske Universitet Tromsø, Norge, Freie Universität Berlin og Universitetet i København, hvorfra jeg også har en Phd i landskabsarkitektur. Jeg har arbejdet i over 10 år i kulturformidling, på tegnestuer og i borgerinddragelsesprocesser og har en stærk tro på udvekslingen mellem praksis, forskning og uddannelse - særlig forholdet mellem historie og design.

 

Leder i dag projektet Practicing Welfare Landscapes. Biographical perspectives on Danish post-war social housing estates, som er et underprojekt i det større forskningsprojekt "Reconfiguring Welfare Landscapes" (2017-2020), støttet af det Frie Forskningsråd for Kunst og Kommunikation. http://ign.ku.dk/english/research/landscape-architecture-planning/landscape-architecture-urbanism/research-project-1/

 

Publikationer

Forfatter af en lang række artikler og bøger, herunder Biography of an Industrial Landscape. Carlsberg's Urban Spaces Retold (Amsterdam University Press 2018), som udvikler en biografisk tilgang til at forstå industriområder i omdannelse og bogen Forankring i Forandring. Christiania og bevaring som ressource i byudvikling (ed. with A. Tietjen, P. Skov, Arkitektskolens Forlag 2007), som viser hvordan Christiania udfordrer etablerede tilgange til bevaring og kan pege på innovative tilgange til stedsspecifik udvikling.

Redaktør på en række danske og internationale tidsskrifter, herunder As Found (Nordic Journal of Architecture 2011, med E. Braae) og Arkitektur og Kvantitet (Periskop, med M. Søberg og M. Bogish, 2016). Udstillinger om byudvikling og arkitektur, herunder Wunderstadt - SLA (Galerie Aedes Berlin).

 

 

Nyheder

Leder af en session Revisiting public landscapes of post-war cities at the Association of Critical Heritage Studies' (ACHS) conference in Hangzhou, September 2018, sammen med Catharina Nolin. http://www.2018achs.com/#/session/theme

 

Arrangerer symposiet Re:Scape Colloquium Biographies of Welfare Landscapes, Clue +, Vrije University Amsterdam/University of Copenhagen/TU Delft, 7. Juni  2018.  https://www.clue.vu.nl/en/activities/Colloquia/re-scape/index.aspx 

 

Grundlægger og leder af Öresund Design Research Seminars and og koordinator af Copenhagen Landscape Lectures. www.landscapelectures.dk

 

Medlem af udvalget for Nyere Tids Arkitektur, Landsforeningen Bygnings- og Landskabskultur og af the Association of Critical Heritage Studies.

 

 Phd vejledning

Ann-Charlott Eriksen: A critical enquiry into green facades as practice and discource. Hovedvejleder siden 2017. 

Lærke Keil: Practicing Welfare Landscapes: A biographical exploration of post-war housing landscapes. Hovedvejleder siden 2017.

Underviser i Phd kurser, mindst et kursus pr år siden 2013. 

 

Underviser

Kursusansvarlig for kandidatkurset Theories and Methods of Landscape Architecture, http://kurser.ku.dk/course/LNAK10054U.

Vejledning af opgaver på Bachelor- og Kandidatniveau

Har været gæsteunderviser i en række forskellige sammenhænge, bl.a. Sheffield University's School of Architecture, the Technical University Delft's Faculty of Architecture and Arkitekthøyskolen i Oslo.

 

ID: 4227730