CO2 emissions from biomass use in district heating and combined heat and power plants in Denmark

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningfagfællebedømt

Dokumenter

  • Fulltext

    Forlagets udgivne version, 6,72 MB, PDF-dokument

Dansk kraft-varmeproduktion har gennemgået en omfattende omstilling gennem de sidste 30 år. Fra fossile energikilder som kul og naturgas til fornybare ressourcer som biomasse, vind- og solenergi. Biomasse fra skovene bidrager med en stor andel af det samlede forbrug af vedvarende energikilder, men der er stillet videnskabeligt spørgsmålstegn ved skovbiomassens bidrag til imødegåelse af klimaforandringer som følge af den tidsmæssige forskel mellem udledningen og genoptaget af CO2 når træbiomassen bruges til energi samt ved risikoen for skovødelæggelse som følge af brugen af bioenergi.
I henhold til Klimaloven fra 2020 er Energistyrelsen forpligtiget til årligt at rapportere Danmarks forbrugsbaserede udledninger af klimagasser. Formålet med denne rapport er at estimere nettoudledningerne af CO2, der kan henføres til forbruget af biomasse fra skov til energiformål, til brug for Energistyrelsens Global Afrapportering 2022,
Analysen er opdelt i tre delanalyser.
1. analyser af et enkelt års udledning fra forbruget af biomasse fra skov til energiformål og af hvor hurtigt den biogene del af udledningerne genoptages i skoven
2. analyser af den samlede biogene nettoudledning CO2 til atmosfæren fra forbruget af biomasse fra skov til energiformål opdelt på flis og træpiller med et kontinuerligt forbrug over 100 år.
3. analyser af den samlede biogene nettoudledning af CO2 til atmosfæren fra forbruget af biomasse fra skov til energiformål for hele det danske forbrug af træpiller og træflis med et kontinuerligt forbrug over 100 år. Analysen omfatter omregning til effekten på jordens opvarmning - ”Absolute Global Warming Potential” (AGWP).
Bidragets oversatte titelCO2 emissioner fra biomasseforbrug i danske kraftvarmeværker
OriginalsprogEngelsk
UdgivelsesstedFrederiksberg
ForlagInstitut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
Antal sider56
ISBN (Elektronisk)978-87-7903-872-1
StatusUdgivet - 2022
NavnIGN Report
NummerApril 2022

Antal downloads er baseret på statistik fra Google Scholar og www.ku.dk


Ingen data tilgængelig

ID: 304361851