Bedre boligveje: Designworkshop om boligveje og belægningssten

I samarbejde med Belægningsgruppen (Dansk Beton), afholdt Skov & Landskab en designworkshop i perioden 26. september - 13. oktober 2011. Formålet med workshoppen, var at samle landskabsarkitekter, meningsdannere, faglige eksperter og producenter af betonbelægningssten til en faglig debat om boligveje og betonbelægningssten. Det var hensigten med workshoppen, at sammenfatte og præsentere den nyeste viden om boligveje og boligmiljøer, samt produktion, anlæg og vedligehold af betonbelægningssten.

Belægningsgruppen opnåede derved en indsigt i de beslutningsprocesser der fører til valg af belægningsmaterialer i boligområder, herunder hvilken faglig viden der efterspørges af forskellige beslutningstagere. Belægningsgruppen får desuden mulighed for at præsentere deres nyeste produkter og erfaringer, for en række landskabsarkitekter.

De deltagende tegnestuer fik opdateret deres viden om betonprodukter og fik mulighed for at komme i dialog med producenter og leverandører. Deltagerne fik desuden indsigt i processen fra behovet opstår, til produktion af belægningssten igangsættes. Der blev lagt op til debat og faglige diskussioner om bæredygtige boligmiljøer.

Designfase

Med udgangspunkt i input i oplæg, diskussioner og materiale fra opstarsseminar, udarbejede tegnestuerne en plan for et fremtidigt boligområde. Som case blev boligområdet ’Marken og Ageren’ i Trekroner Øst brugt.

Her på siden kan du downloade program for opstatsseminaret, beskrivelse af formålet med designwork-shoppen og de enkelte tegnestuers forslag.

Tak til de mange oplægsholdere og tegnestuerne; 1:1 Landskab, BOGL Bang og Linnet Landskab, RUM by og landskab og MASU PLANNING for jeres deltagelse.

Program og plancher fra workshoppen Bedre boligveje 2011

Bedre boligveje: Designworkshop om boligveje og belægningssten

1:1 Landskabs forslag

BOGL Bang og Linnet Landskabs forslag

RUM by og landskabs forslag

MASU PLANNINGs forslag