Sammen dyrker vi byen - Urban farming

FOTO: Realdania

Den 4. februar 2016 løb konferencen ”Sammen dyrker vi byen” af stablen på Københavns Universitet i den smukke festsal på Bülowsvej 17. Vi hørte om cases fra ind- og udland, om Jakob Magids forskning indenfor forurening af fødevarer produceret i byen og Tim Delshammars erfaringer fra Sverige og vi delte viden, erfaringer og holdninger i workshops, der særligt fokuserede på levedygtigheden og vidensniveauet indenfor urban farming i Danmark.

Der var et fantastisk fremmøde med 160 deltagere fra hele landet – der var planlæggere fra Århus, urbane farmere fra Aalborg, forskere fra Sverige og iværksættere fra København!

Konferencen var startskuddet til et fremtidigt mere etableret netværk samt et gennemskueligt vidensniveau, som KU ønsker at arbejde for i Danmark. Derfor afholder vi igen næste år endnu en konference, som til den tid kommer til at gå mere i dybden med emnet og den viden vi har om urban farming. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 2. februar, 2017, hvor vi forhåbentligt ses igen!

På konferencen fremgik det, at vi har mange spændende projekter i Danmark og allerede megen viden, som vi alle kan have glæde af at være bedre til at dele. Vi har derfor oprettet et netværk for alle interesserede i urban farming igennem en facebook gruppe ved navn ”Urban Farming Danmark”, som vi opfordrer alle til at tilmelde sig. Her kan vi dele erfaringer, kontakter, idéer osv. med hinanden – hurtigt og nemt.

Præsentationer fra Urban Farming 2016
Sammen dyrker vi byen
Henrik Vejre, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
Urban farming som strategisk redskab i byudviklingen
Louise Jonsson, Realdania By og Byg
Urban farming spirer verden over
Louise Holst, SLA arkitekter
Hvad tilfører Urban Farming byen?
Tina Saabye, Københavns Kommune
Forurening og potentialer for dyrkning af grøntsager i byen
Jacob Magid, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet
Urban farming in Sweden
Tim Delshammar, Institutionen för landskapsarkitektur, Alnarp, SLU
ØsterGRO, Danmarks første tagfarm
Kristian Skaarup
Grønne fællesskaber i byens rum
Mads Boserup Lauritsen, TagTomat
Urban Farming i dit nabolag
René Sommer Lindsay