Børn, Forskere og Magien i Naturvidenskab Samles på Frederiksberg Rådhus!

I fire år i træk har en flok forskere fra IGN slået pjalterne sammen med 300 energiske børn, 25 vejledere og undervisere fra otte forskellige skoler. De har brugt foråret på at forberede sig til noget kæmpe stort – nemlig SESAM-dagen! (SESAM står for Sense, Science & the Magic of Food). Og den her gang er det ekstra specielt, fordi det falder sammen med FN's internationale dag mod madspild.

SESAM-dagen afholdes den 29. september fra kl. 10:00 til kl. 16:00 på Frederiksberg Rådhus i samarbejde med Frederiksberg Kommune. Og vi får fint besøg i år! Fødevareminister Jakob Jensen kommer og hilser på fra kl. 14:00 til 15:00, og det samme gør viceborgmester Lone Loklindt samt EUs generaldirektør.

Så, hvad har IGN-forskerne lavet i de fire år? De har brugt SESAM som en mulighed for at dykke ned i de lærings- og motivationsprocesser der kan få børn og unge til at hoppe med på den grønne omstillingstog ved hjælp af projektbaseret læring, samarbejde, Living Lab-metoder og undervisning om verdensmålene. Målet er at gøre naturvidenskab i skolen mere spændende og inkluderende ved at arbejde med praksisfaglighed.

IGN har også koordineret SESAM på skoler i Danmark, Sverige og Tyskland. Ud over udstillingen på Frederiksberg Rådhus kan den også ses på AP Møller Skolen i Slesvig.

Der er gratis adgang og du behøver ikke at tilmelde dig!

Hvis du vil grave dybere, kan du læse nogle af de forskningsresultater fra SESAM via disse links:

https://intellectdiscover.com/content/journals/10.1386/ijfd_00049_1

https://www.mdpi.com/2673-995X/3/2/49

Du kan finde flere oplysninger om SESAM og programmet for den 29. september her