Aktiviteter i Terapihaven Nacadia®

Person på træbænk i skoven

Temadag: Natur og sundhed for fagprofessionelle

Onsdag d. 21. september kan du deltage i en temadag med andre fagprofessionelle, hvor du får viden om naturens betydning for menneskers sundhed, om masteruddannelsen i Naturbaseret terapi og sundhedsfremme og kan deltage i workshops. Dagen er målrettet dig, som har en uddannelse inden for det sundhedsfaglige eller pædagogiske område eller som har en baggrund inden for natur, biologi og lignende, men alle er velkomne.

Læs mere om temadagen


Åbent hus

Er du som privatperson interesseret i vores arbejde, og har du lyst til at se, hvordan en terapihave ser ud, kan du besøge et af vores åbent hus-arrangementer, som annonceres her på siden.

Næste åbent hus er søndag d. 11. september 2022.

Kontakt Anna von Bülow (nacadia@ign.ku.dk), hvis du vil høre nærmere om bestilling af rundvisninger og oplæg.

Kontakt Bente Skov Enevoldsen (bse@ign.ku.dk) om mulighederne for temadage eller kurser for fagfolk og ledere i terapihaven.


Introduktion til naturbaseret sundhedsfremme

BålfadDen 16. september 2022 holder vi temadag, hvor du får en introduktion til at bruge naturen til mental sundhedsfremme – med fokus på at fremme nærvær og restitution. Dagen er tilrettelagt med lige vægt på teori og praksis. Du bliver præsenteret for udvalgte teorier og forskning på området og enkelte øvelser. Rammen er Københavns Universitets skovterapihave Nacadia, der ligger i Arboretet i Hørsholm. 

Det kræver ingen specielle forudsætninger at deltage, men temadagen kan være specielt interessant for dig, der arbejder inden for det sundhedsfaglige, pædagogiske eller sociale område.

Læs mere om temadagen


Krea-dag i Terapihaven Nacadia for alle KU-studerende

Tag dine studiekammerater med til en sjov, hyggelig og anderledes dag i Terapihaven Nacadia 26. september 2022, hvor du/I kan genopfriske eller lære nye færdigheder i lækre omgivelser.

Du kan bygge og tænde bål, lave mad over åben ild, lave blåtryk, nærværsøvelser eller fysiske aktiviteter og træning i naturen. Forskere fra Forskergruppen for natur, sundhed og design på KU vil være klar til at introducere dig/jer til de forskellige aktiviteter. Du kan også nyde en kop kaffe, en forfriskning eller medbragt madpakke.

Læs mere og tilmeld digStyrk dit lederskab i og med naturen

Hvad kan naturen i forhold til vores arbejdsliv? Vi ved i dag, at forskellige naturmiljøer kan fremme kreativ og innovativ tænkning, give større fysisk velvære og skabe ro, overskud og overblik. Naturmiljøer kan også virke stressforebyggende og stressreducerende. Book et møde med den skønne natur i Terapihaven Nacadia og Helseskoven Octovia og oplev, hvilken forskel det kan gøre, og bliv inspireret til, hvordan naturen kan indgå både som ramme og redskab ift. dit lederskab. 

Kontakt seniorkonsulent Bente Skov Enevoldsen på bse@ign.ku.dk.


Fleksibel videreuddannelse:
N
aturbaseret terapi og sundhedsfremme

Platform rundt et træForskning viser, at naturen har stor betydning for menneskers helbred. Du kan blive klogere på emnet på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltnings masteruddannelse i landskab og planlægning. Det er en fleksibel videreuddannelse med moduler, som også kan tages enkeltvis. Uddannelsen genstarter i efteråret 2022 med modul 1. Læs mere på www.landmaster.dk eller kontakt studieleder og fysioterapeut Dorthe V. Poulsen på dvp@ign.ku.dk