Generelle vilkår for værtskabet og virksomhedsprojektet
Formålet med bachelorvirksomhedsprojektet er dels at, de studerende bliver bekendt med arbejdsgangen i landskabsarkitekternes faglige arbejde og dels at de kan perspektivere studiepraktikken i det videre studieforløb.
Som bachelorvært kan virksomheden holde sig ajour med undervisningsmiljøet på landskabsarkitekturuddannelsen og fastholde interessen fra de kommende landskabsarkitekter.
Værter der ønsker at stille en plads til rådighed bedes udfylde et værtskabsskema og derved oplyse bachelorkoordinatoren om følgende oplysninger:
Kontaktoplysninger, herunder hvem der skal være studerendes kontaktperson hos værten.
Hvor mange studerende virksomheden er interesseret i at modtage.
Om virksomheden ønsker studerende med en særlig faglig profil.
Om virksomheden ønsker en ansøgning fra interesserede studerende.
Eventuelt forslag til projektemner.
Herved kan der tages hensyn til de ønsker værterne måtte have inden vi tilbyder de studerende om at søge værtskab hos virksomheden.
Her skal der også tages hensyn til de ønsker, som de studerende måtte have. Nogle studerende kan vælge mellem flere praktiktilbud og skal måske gøre op med sig selv om de vil bosætte sig et andet sted under opholdet.
Ansøgningsperioden med mulighed for at invitere de studerende på samtale ligger i oktober og november.
Værter og studerende skal helst have en aftale primo december og senest i januar.
Når værter og studerende er fordelt udpeger vi en vejleder til hvert bachelorprojekt.
Inden bachelorvirksomhedsprojektet starter, skal bachelorværten udpege en medarbejder på arbejdsstedet, der er kontaktperson og sparringspartner for den studerende.
Inden bacheloropholdet begynder afholder alle tre partier et møde hos virksomheden. Det faglige sigte med projektet diskuteres og om muligt beses opgaveområdet sammen.
Det møde kan bruges til at formulere en aftale om hvor og hvornår, den studerende skal være til stede hos værten, herunder mødetidspunkter, ferie m.m. Det kan også være en god idé at aftale hvordan den studerende får delt sin tid mellem studiearbejdet og deltagelse i andre opgaver hos værten.
Den studerende og vejlederen udarbejder en kontrakt om bachelorprojektet, og en kontrakt med virksomheden kan også underskrives omkring selve opholdet.
Derudover tilrettelægges arbejdet i fællesskab mellem den studerende og bachelorværten.
Den studerende modtager den primære vejledning af sin vejleder på Københavns Universitet, men det forudsættes, at værten følger med i den studerendes projekt.
Bachelorværten opfordres til i det omfang tiden tillader det at hjælpe den studerende videre i arbejdet med bachelorprojektet og at stille krav til kvaliteten af det færdige projekt.
Virksomhedsopholdet starter i begyndelsen af februar og varer til begyndelsen af juni. Den studerende og bachelorværten aftaler i fællesskab, hvordan arbejdet med bachelorprojektet og de øvrige arbejdsopgaver skal gennemføres.
Det er vores erfaring, at den studerende får det bedste forløb, når emnet for bachelorprojektet er forankret i aktuelle projekter hos værten, eller relaterer sig til tilbagevendende faglige problemstillinger, som I møder.
Det velforankrede projekt kan f.eks. skabes ved at lade den studerende være løst tilknyttet en projektgruppe hos virksomheden, og løse de forskellige opgaver tilknyttet gruppen. Alternativt kan den studerende udarbejde en tematisk undersøgelse af et fagligt emne, der har værtens interesse.
Arbejder den studerende som del af en projektgruppe med et konkret projekt, skal hun/han lave en selvstændig bearbejdning af et tema eller en detaljeret bearbejdning af en delopgave, som hun eller han har bidraget til at løse.
Den studerende kan også vælge at bruge sin sparring og diskussioner med kolleger i virksomheden til at lave et eget selvstændigt projekt. Det kan f.eks. bestå af et dispositionsforslag til en given lokalitet - som oftest med udgangspunkt i et eksisterende program.
I slutning af februar skal de studerende deltage i et 2 dags opstart seminar der hjælper dem til at gå i gang med deres Bacheloropgave og drøfte projektformål, metode, samt kildeliste i fællesskab med de kompetente underviser på fakultetet.
I april skal de studerende præsentere deres arbejde med bachelorprojektet for deres vejleder i et par dage på et midtvejsseminar, hvor uklarheder og arbejdsmetoder drøftes. Der tages stilling til, hvordan projektet gøres færdigt.
Den studerende skal aflevere sit bachelorprojekt i starten af juni og virksomhedsprojekt lidt senere. Herefter er der ca. to uger til eksamensperioden, hvor den studerende kan afslutte andre igangværende opgaver hos værten og forberede sig til eksamen. Værten og den studerende aftaler, hvordan de sidste uger af opholdet afsluttes.
Eksamen af bachelorprojekt er offentlig og værten er derfor velkommen. Vi anbefaler dog, at aftale det med den studerende, hvis I ønsker at overvære eksamen.
Der bliver afholdt et virksomhedsprojektseminar som eksamen for virksomhedsprojektet. Seminaret foregår i grupper hvor de studerende har mulighed for at drøfte deres erfaringer fra forskellige virksomheder.