Om instituttet

Ledelse og organisering

IGN er en del af Science – Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns universitet. Fakultetet er Danmarks største naturvidenskabelige forsknings- og uddannelsinstitution.

Instituttet har:

- 450 ansatte
- 1.500 studerende
- 150 indskrevne Ph.d.-studerende
- En årlig omsætning på ca. 300 mio. kr. Her fra ca. 42 % eksterne midler.

Vi er organiseret i 7 forskningssektioner samt Skovskolen

Organisationsdiagram

Kerneaktiviteter

Vores forskning og uddannelse er med til at løse de store udfordringer vi står overfor, med markante klimaforandringer og et øget pres på naturressourcerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instituttet udfører forskningsbaseret rådgivning for bl.a. Miljøministeriet om skov og landskab. Instituttet samarbejder med flere aktører inden for instituttets faglige felter. Fælles for al vores forskning er, at den bidrager til vækst, beskæftigelse og løsninger på samfundets udfordringer bl.a. indenfor bæredygtig produktion, forsyningssikkerhed og udfordringer indenfor energi og miljø.

Læs mere om instituttets rådgivning og samarbejde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOBE er et hydrologisk observatorium inden for hvilket, der er udført hydrologiske observationer og eksperimenter som grundlag for hydrologisk forskning. Fokusområdet er oplandet til Skjern å.

HOBE har modtaget omfattende støtte fra VILLUM Fonden, og derudover er der en række andre projekter, som har udnyttet den infrastruktur, der er opbygget i oplandet. HOBE deltager i forskellige europæiske netværk bl.a. ENOHA og eLTER.

De indsamlede data er frit tilgængelige og kan downloades fra https://enoha.eu/ eller ved at kontakte Karsten Høgh Jensen. Interesserede kan få adgang til at udføre eksperimenter i området.

Kontakt

Karsten Høgh Jensen på khj@ign.ku.dk

Læs mere

http://www.hobecenter.dk/
https://enoha.eu/
https://www.lter-europe.net/lter-europe/projects/eLTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ICOS/DK er et netværk af målestationer i Danmark og Grønland til måling af koncentrationer af drivhusgasser i atmosfæren og deres udveksling med økosystemerne.

ICOS/DK er det dansk bidrag til ESFRI infrastrukturen ICOS RI (Integrated Carbon Observation System – Research Infrastructure), der er etableret som et Europæiske Infrastruktur Konsortium (ERIC) i 2015.

ICOS/DK følger de fælles standarder og protokoller for målinger, dataopsamling, kvalitetssikring og offentliggørelse af data, som er udviklet i forbindelse med opbygning af ICOS RI.

Data fra de enkelte målestationer bliver løbende tilgængelige gennem ICOS-Carbon Portal.

Det er også muligt at anvende de lokaliteter i Danmark, hvor målingerne bliver foretaget, til andre feltmæssige eksperimenter, så længe ICOS målingerne ikke påvirkes. 

Kontakt

Thomas Friborg på tfj@ign.ku.dk

Læs mere

http://www.icos-denmark.dk/
https://www.esfri.eu/
https://www.icos-ri.eu/
https://www.icos-cp.eu/

 

 

LTER-DK (Long-Term Ecosystem Research Denmark) er en nationalt forskningsinfrastruktur med deltagelse af forskere fra Københavns Universitet, Århus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Forskningsinfrastrukturen er kendetegnet ved langtidsobservationer af økosystemer, deres processer og funktion.

Vi forsker i økosystemernes respons på miljømæssige og socio-økologiske påvirkninger med henblik på en dybere forståelse af, hvordan økosystemer og økosystemtjenester responderer og tilpasser sig ændringer i det globale eller lokale miljø til brug for den grønne omstilling.

LTER-DK er det danske bidrag til den europæiske infrastruktur eLTER og det globale netværk ILTER.

Der er mulighed for at anvende faciliteterne og data i Danmark og Europa, så længe faciliteternes bærekapacitet ikke overskrides. Målgrupperne er forskere, studerende og brugergrupper som f.eks. beslutningstagere og arealforvaltere.

Kontakt

Inger Kappel Schmidt iks@ign.ku.dk

Læs mere

https://ign.ku.dk/lter-denmark/

https://elter-ri.eu/

https://www.ilter.network/

https://www.esfri.eu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UAS-ability er en forskningsinfrastruktur, som tilbyder adgang til forskellige former for droner, instrumentering og testfaciliteter i Danmark.

På Københavns Universitet er Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Biologisk institut og IGN en del af programmet, hvor vi udvikler metoder og instrumentering til brug for forskning i økosystemer, herunder planters vækst og overfladers karakteristika.

Infrastrukturen har adgang til flere droner, samt sensorer til måling af overfladetemperatur, spektral-signatur, vegetations-index og overflade-ruhed og topografi.

Det er muligt, at benytte infrastrukturen til forskningsformål mod betaling. Anvendelsen kan enten være i form af dele af instrumenteringen eller hjælp til at udføre bestemte målinger over en begrænset tidsperiode.

Kontakt

Thomas Friborg på tfj@ign.ku.dk

Læs mere

https://www.uas-ability.dk/index.php?page=en